DEDA MRAZOVI MALIŠANIMA U TIRŠOVOJ ULEPŠALI DAN Doneli im paketiće i to pravo S KROVA! Ovo nikog neće ostaviti ravnodušnim (VIDEO)
Foto: Printscreen/TikTok/ljeljend

DEDA MRAZOVI MALIŠANIMA U TIRŠOVOJ ULEPŠALI DAN Doneli im paketiće i to pravo S KROVA! Ovo nikog neće ostaviti ravnodušnim (VIDEO)

Društvo -

Iako je do Nove godine ostalo još svega nekoliko dana, za one kojima su osmeh na licu i ispunjenje želja najpotrebniji, pokloni i Deda Mraz, su već stigli.

Tradicionalno članovi Gorske službe spasavanja, a među njima su i lekari klinike u Tiršovoj, pronađu najbolji način da obraduju najmlađe koji su na bolničkom lečenju.

Dobre deke u crveno-belim odelima pronađu način da dođu do najmlađih. Izuzetno je važno da dođu do onih pacijenata koji su u zdravstvenim ustanovama. Jedna od njih je Klinika u Tiršovoj u koju tradicionalno dolazi Deda Mraz.

Pre Nove godine donosi poklone, uz podršku Gorske službe za spasavanje.

„Tradicionalno, već četvrtu godinu zaredom momci iz Gorske službe spasavanja dele paketiće. Ideja je nastala tokom koronavirusa, kada je sve bilo zatvoreno, a hteli smo da obradujemo decu“, rekao je direktor klinike dr Siniša Dučić.

Kako je istakao, na lečenju u Tiršovoj skoro je 200 dece i svi dobijaju paketiće.

„Paketiće delimo iz tri puta, jer ih kompanije doniraju. Desi se da deca dobiju i po dva, tri paketića. Dečja klinika u Tiršovoj je lider u regionu kada je u pitanju lečenje najmlađih pacijenata“, napomenuo je dr Siniša Dučić, direktor klinike..

Tokom narednih dana će paketiće dobiti i deca koja su na dijalizi i koja čekaju transplantaciju preko udružeenja „Novi život“.

Kurir.rs/RTS/Preneo: M. N.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track