ČESTITKA MINISTRA VUČEVIĆA: Dan Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Dan vida

ČESTITKA MINISTRA VUČEVIĆA: Dan Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane

Društvo -

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević uputio je povodom 24. decembra - Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane čestitku u kojoj se kaže: „Svim pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane čestitam 24. decembar - Dan vida.

Na današnji dan pre punih 111 godina vojvoda Radomir Putnik doneo je Rešenje o formiranju Vazduhoplovne komande sa sedištem u Nišu. Naredne godine Srbija se svrstala među prvih pet zemalja u svetu koje su upotrebile vazduhoplove u borbenim dejstvima.

Podvig koji je tada učinjen vremenom je nadograđivan i osavremenjivan u skladu sa novim izazovima i tehničkim dostignućima koje svako vreme sa sobom nosi. Zahvaljujući zahtevnoj i visoko profesionalnoj obuci, kao i činjenici da se za pripadnike vašeg vida strogom selekcijom kadra biraju samo najbolji i najspremniji ponosno možemo reći da jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane spadaju u elitne jedinice Vojske Srbije.

U godini za nama u potpunosti ste ispunili zadatke kontrole i zaštite suvereniteta vazdušnog prostora Republike Srbije kao i zaštite bezbednosti građana i materijalnih dobara. Čestitam vam praznik, duboko uveren da će se i u godinama pred nama nastaviti sa modernizacijom jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane kako bi one bile još bolje i snažnije, a bezbednost građana naše zemlje osigurana.“

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track