"POSTOJE DVE STVARI KOJE NAM MENJAJU PERSPEKTIVU ŽIVOTA" Psiholog o kvalitetu života: Na koji način se ophodimo prema emocijama?
Foto: Kurir televizija

kurir tv

"POSTOJE DVE STVARI KOJE NAM MENJAJU PERSPEKTIVU ŽIVOTA" Psiholog o kvalitetu života: Na koji način se ophodimo prema emocijama?

Društvo -

Možda novi januar donosi spas... pevao je čuveni Đorđe Balašević.

Da li smo u staroj godini ostvarili ono što smo planirali i što smo sebi postavili kao cilj?

Umemo li pravilno da sumiramo rezultate i odgovorimo sebi na pitanja šta treba drugačije uraditi u novoj godini, šta promeniti?

Kako izbeći prazničnu depresiju i pomoći sebi u sagledavanju željenog i postignutog, saznajte od gošće "Pulsa Srbije" Bojane Šlajmer, psihologa.

02:03

POSTOJE DVE STVARI KOJE NAM MENJAJU PERSPEKTIVU ŽIVOTA Psiholog o kvalitetu života: Na koji način se ophodimo prema emocijama?

- Postoje dve stvari koje nam menjaju perspektivu života, a to je naučena bespomoćnost i naučena zahvalnost. Način na koji se ophodimo prema sebi i našim emocijama i te kako utiče na kvalitet života. Naravno, naše živote obeležavaju nepredvidive okolnosti na koje nemamo uticaj, ali u životu se fokusiramo na situacije prema kojima imamo uticaj, a to znači da usmerimo svoju aktivnost na motive koje želimo da postignemo. Situacije koje ne možemo da menjamo, kao što je neka prošlost, način na koji su se ophodili prema nama - započela je Šlajmer, pa dodala:

- To su situacije na koje nemamo uticaj, jer ne možemo vratiti vreme. Ono što možemo jeste da u realnom vremenu utičemo na okolnosti, a realnost je zapravo nešto što ne možemo da promenimo, ali možemo promeniti kontekst situacije.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs / L. Majer

Bonus video:

01:38

DECA U GAZI SU STVORILI SENZORE ZA OPASNOST Psiholog palestinske dece za Kurir TV: Na pauzi mi prišla devojčica i rekla OVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja