Glumica Suzana Lukić podržala donatorsku kampanju „Budi i ti deo nade“
Foto: Roger produkcija

Glumica Suzana Lukić podržala donatorsku kampanju „Budi i ti deo nade“

Društvo -

Ugledni domaći umetnici i umetnice, Nela Mihailović, Dragan Mićanović, Marčelo, Bojana Stefanović, Miona Marković, Suzana Lukić, Zejna i DJ Lea Davogić, podržali su donatorsku kampanju „Budi i ti deo nade“ tokom koje se prikuplja novac za potrebe daljeg razvoja muzičkog centra u OŠ „Branko Pešić“ u Zemunu.

Donatroska kampanja sprovodi se u okviru programa „Muzika nade“, namenjenog deci, koja žive ispod linije siromaštva, da putem redovne i kvalitetne muzičke edukacije ostanu u sistemu obrazovanja i razviju osećanje pripadnosti i podrške.

Glumica Suzana Lukić, povodom učešća u donatorskoj kampanji „Budi i ti deo nade“ kaže: „Priključila sam se kampanji zato što smatram da svaki čovek na planeti treba da ima iste šanse, a „Muzika nade“ pokušava da decu sa margina makar približi jednakoj polaznoj tački. Muzika je za tišinu, muzika je i za vrisak, i za sva međustanja. Donela mi je utočište, i nadu, i lepotu, i svetlost.”

Koliko program „Muzika nade“ znači deci i mladima iz marginalizovanih grupa, najbolje opisuje iskustvo Aleksandra Trajkovića, mladog perkusioniste i polaznika programa: „Pre nego što sam upisao školu “Branko Pešić” i čuo za „Muziku nade“, bio sam depresivan zato što smo imali dosta problema u kući. Ali vremenom sam se bolje osećao, bolji sam prema ljudima, bratu i sestri. Pre nisam imao kontakt sa njima toliko, a sada imamo dobar odnos, bolje se razumemo. Zajedničko sviranje u ansamblu nas je baš zbližilo.”

Program „Muzika nade“ ima za cilj da kroz muziku, najhumanijim i najlepšim načinom komunikacije, poveže decu iz socijalno ugroženih porodica i mališane u rasejanju sa njihovim vršnjacima iz redovnog školskog i muzičkog obrazovanja, i vrati njima i njihovim porodicama veru u ljubav, poštovanje, redovno školovanje, jednakost - veru u život.

I mnogo bogatija društva od našeg računaju na različite vidove podrške institucija, preduzeća i građana da bi podržala svoje najosetljivije članove i omogućila im da, razvijajući sebe, sutra budu nosioci društvenih promena. S obzirom na to da deca čine svega 17 odsto populacije Srbije, utoliko je važnije da svako od njih dobije priliku da ostvari svoj puni kreativni i radni potencijal.

Pridružite se poznatim ličnostima koje su već uz učenike OŠ „Branko Pešić“ iz Zemuna, donirajte u skladu sa svojim mogućnostima na sajtu programa „Muzika nade“, putem linka:

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track