MINISTAR GORAN VESIĆ: Na državnim putevima nema neprohodnih deonica, na put samo sa zimskom opremom
Foto: Nenad Kostić

važno za građane

MINISTAR GORAN VESIĆ: Na državnim putevima nema neprohodnih deonica, na put samo sa zimskom opremom

Društvo -

- Na državnim putevima u Srbiji jutros nema neprohodnih deonica - izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i apelovao na sve vozače, a posebno vozače kamiona, da na put ne kreću na put bez zimske opreme.

- Putari su u drugom stepenu pripravnosti. Angažovano je 1.332 putara na državnim putevima, kao i 319 mašina koje čiste sneg i posipaju so. Imamo 172 putne baze, od kojih 36 na auto-putevima - rekao je Vesić za TV Pink.

Dodao je da je za poslednjih nešto više od 24 sata, posuto 3.600 tona soli.

- Mi smo za ovu sezonu nabavili 87.200 tona soli, ostalo je još nešto više od 70.000 tona, što je više nego dovoljno kako bismo završili ovu zimsku sezonu - naveo je ministar.

Tokom jučerašnjeg dana, dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda, u kojima je bilo nekoliko povređenih, a u dve nesreće na državnim putevima i dva smrtna ishoda.

Ministar Vesić je istakao da su u svim nesrećama na autoputevima učestvovali kamioni, i osim u jednom slučaju – svi su vozili neprilagođenom brzinom i imali su letnje gume.

- To je nedopustivo. Molim sve vozače da bez preke potrebe ne kreću na put, a vozače kamiona posebno da ne kreću na put bez zimske opreme i vode računa o brzini - upozorio je Vesić.

Upozorio je i da je, nakon prestanka padavina koji se očekuje, zbog niskih temperatura moguća pojava leda na putevima.

- Prestaće padavine, ali zbog stvaranja leda koji je opasniji od snega, nastaviće se sa posipanjem soli - rekao je Vesić.

Ukazao je i da je na 19 deonica zabranjen kamionski saobraćaj.

- Podaci o zabrani saobraćanja kamiona ažuriraju se konstantno i mogu se naći na sajtu Ministarstva i ’Puteva Srbije’. Molim vozače kamiona da ne koriste te deonice, tamo se nalazi saobraćajna policija i kažnjavaćemo one koji zabranu prekrše - rekao je Vesić.

On je zahvalio putarima na obavljenom poslu, koji će, kaže, nastaviti da rade sve dok ima padavina i leda na putevima.

Kurir.rs/TV Pink/A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track