SRAMOTA! ZABAVA NA MESTU GDE SU USTAŠE STRELJALE 6.000 NEDUŽNIH, PA I ČUVENOG SAVU ŠUMANOVIĆA! Zaštititi gubilište od skrnavljenja
Foto: Sremskomitrovački portal

oglasio se i muzej genocida

SRAMOTA! ZABAVA NA MESTU GDE SU USTAŠE STRELJALE 6.000 NEDUŽNIH, PA I ČUVENOG SAVU ŠUMANOVIĆA! Zaštititi gubilište od skrnavljenja

Društvo -

Muzej žrtava genocida sa zabrinutošću i ogorčenjem primio je informaciju o skrnavljenju Spomen-groblja streljanih u Sremskoj Mitrovici u okviru koga je sahranjeno oko 6.000 srpskih, jevrejskih i romskih žrtava hrvatskog genocida i nemačkog terora među kojima i istaknuti srpski slikar SavaŠumanović, saopštio je Muzej žrtava genocida.

Spomen'groblje, Sremska Mitrovica, Sava Šumanović
foto: Sremskomitrovački portal

- Ovih dana, na zaprepašćenje javnosti, masovne grobnice u SremskojMitrovici koriste se kao jedan od prostora za igru, razbibrigu, zabavu, sankanje i druge aktivnosti neprimerene masovnom gubilištu nedužnih civila 0 navodi Muzej žrtava genocida.

Sava Šumanović
Sava Šumanovićfoto: Vikipedija, Printscreen

Muzej žrtava genocida, stoga, poziva nadležne organe lokalne samouprave da hitno reaguju i zaštite ovo gubilište od daljeg skrnavljenja, ali i apeluje na nesavesne i neodgovorne pojedince da bez odlaganja obustave neprimerene aktivnosti na prostoru Spomen-groblja.

Kurur.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track