KURIR TV NA SKUPU PROTIV NASILJA NAD PORODILJAMA! Glavni zahtev protestanata je da se dozvoli prisustvo partnera na porođaju!
Foto: Kurir televizija

kurir tv

KURIR TV NA SKUPU PROTIV NASILJA NAD PORODILJAMA! Glavni zahtev protestanata je da se dozvoli prisustvo partnera na porođaju!

Društvo -

Ispred Gradske skupštine u Sremskoj Mitrovici održan je protest zbog akušerskog nasilja pod sloganom "Zaštitimo mame i bebe".

Protest je organizovan nakon ispovesti porodilje Marice Mihajlović, koja je optužila doktora iz Opšte bolnice u tom gradu za smrt svog novorođenčeta zbog nesavesnog i brutalnog postupanja prilikom porođaja. Doktor je sinoć uhapšen.

Marica je na protest stigla sa suprugom koji je nosio umrlicu njihove ćerke.

Ovo su reči nasumičnih građana koji gaje saosećanje prema ovom nemilom događaju:

- Došla sam da podržim Maricu i ostale žene u Srbiji kako ne bi doživele ovakvo nešto - rekla je jedna od žena sa protesta.

Marica Mihajlović, beba, Sremska Mitrovica
foto: Kurir televizija

- Pre svega saosećanje, ja sam majka koja je rodila dvoje dece u Srbiji, a drugo, želimo da se razotkrije sistematsko nasilje koje se sprovodi nad porodiljama. Očekujemo sistematske promene, pre svega da se dozvoli prisustvo partnera ili porodice na porođaju - rekla je majka iz mase ljudi koji su prisustvovali na pomenutom skupu.

Potom je Saša Babić, jedan od organizatora, za Kurir televiziju rekao glavni zahtev koji imaju:

- Zahtev jeste besplatno prisustvo podrške porodiljama. Dakle, neke žene možda nemaju ili ne žele podršku, ali je važno da izbor žene bude takav da ona ne oseća nesigurnost. U suštini, poenta je da žena ne treba obezbeđenje dok se porađa.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

37:42

JEZIVO SVEDOČENJE JELENE IVKOVIĆ KOJA TVRDI DA SU JOJ UBILI DETE: Proživela akušersko nasilje, dete umrlo usled oštećenja mozga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track