PREMINUO MILUTIN LEVIĆ: Kruševac žali za velikim privrednikom i društvenim radnikom
Foto: Privatna Arhiva

In memoriam

PREMINUO MILUTIN LEVIĆ: Kruševac žali za velikim privrednikom i društvenim radnikom

Društvo -

Umro nekadašnji generalni direktor Trajal korporcije i predsednik Skupštine Privredne komore SR Jugoslavije

Posle kraće bolesti, juče je u Kruševcu u 77. godini preminuo Milutin Lević, veliki kruševački i srpski privrednik i istaknuti društveno-politički radnik.

Milutin Lević rođen je 1947.godine u selu Tuleš, kod Aleksandrovca. Posle osnovnog i srednjeg obrazovanja, diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Nišu. Tokom radne karijere obavljao je najodgovornije funkcije u privredi Kruševca i Srbije. U Trajal korporaciji bio je direktor izvoza, a zatim više godina, sve do 2000. i generalni direktor.

Nakon toga osam godina bio je generalni direktor fabrike guma Galaksi-trejd u Rumi, a u jednom kraćem periodu rukovodio je i Srpskom fabrikom stakla u Paraćinu. Obavljao je i brojne funkcije u privrednim asocijacijama SR Jugoslavije i Srbije. Bio je predsednik Skupštine Privredne komore SR Jugoslavije.

Milutin Lević je bio vrlo aktivan i u društveno-političkom životu Kruševca i Srbije. Kao jedan od osnivača Socijalističke partije Srbije, dugo godina obavljao je visoke partijske funkcije u njenim najvišim organima, a bio je i član Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS.

Kao veliki i uspešan privrednik obavljao je i funkciju predsednika Fudbalskog kluba Napredak. Zbog mnogobrojnih zasluga u privrednom i društvenom životu dobitnik brojnih lokalnih, domaćih i međunarodnih priznanja. Komemoracija povodom smrti Milutina Levića održana je u Kulturnoom centru Kruševac, a sahranjen je danas na Novom groblju u Kruševcu.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track