SRPSKA SNAJKA OSVETLALA OBRAZ NOVOJ FAMILIJI Niko ponosniji od tazbine, Austrijanka pošla za Stefana u nošnji! A šta kaže starojko
Foto: ATVBL printscreen

Nevesta iz Austrije u hercegovačkoj nošnji

SRPSKA SNAJKA OSVETLALA OBRAZ NOVOJ FAMILIJI Niko ponosniji od tazbine, Austrijanka pošla za Stefana u nošnji! A šta kaže starojko

Društvo -

Trebinjac Stefan Ćećez i Austrijanka Madlen Kolmajer venčali su se juče u trebinjskom Sabornom hramu, a sudbonosno “da” izgovorili su obučeni u hercegovačku narodnu nošnju.

Madlen Kolmajer koja je rođena u Austriji a ljubav ju je dovela u Trebinje, pa je tako juče sa svojim izabranikom Stefanom stala na ludi kamen.

Madlen ima 24 godine i venčala se po svim srpskim običajima sa Trebinjcem Stefanom. Madlen i Stefan su se u narodnim nošnjama, praćeni porodicom i prijateljima, venčali u pravoslavnoj crkvi - u Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju.

Ova mlada devojka pre tri godine krstila se u Hercegovačkoj Gračanici na Crkvini. Kako je tada rekla, ona je zavolela njega ali i njegovu veru. Ipak, presudio je odlazak u manastir Ostrog.

"Upoznala sam Stefana, a kroz njega i pravoslavnu veru. Pre pet dana smo bili u manastiru Ostrog tamo sam osetila jednu veliku energiju koju ne mogu opisati. I zato sam se odlučila na krštenje", rekla je tada Madlen Kolmajer.

Osećaj je savršen kazala je za ATV Madlen nakon što se krstila. Promenila je veru zbog ljubavi, to je podržala i njena porodica.

"Pravoslavna vera je po meni najlepša vera i nikad mi nigde nije bilo lepo kao u pravoslavnoj crkvi. Moja porodica je rekla ako je to tvoj put onda to tako i uradi", kaže Madlen Kolmajer.

Stefan je rođeni Trebinjac, a od malih nogu je boravio u Austriji.

"Prvi put smo bili pre jedno dva meseca i ovo je sada treći put da je tu, sviđa joj se, fenomenalno joj je u Trebinju", rekao je tom prilikom mladoženja Stefan Ćećez.

Mlada Austrijanka kaže da je u Trebinju pronašla sve, od životnog saputnika preko vere pa sve do kume. Kako je tada priznala, ne bi joj smetalo da tu i ostane.

Madlen je rekla novinarima da joj se sviđa hercegovačka narodna nošnja i da je veoma srećna.

- Sve će ovo njoj biti kao na filmu, rekao je stari svat Branko Ćećez koji je kao i familija presrećan što će mlada ispoštovati sve običaje.

Mladenci su se upoznali i zavoleli u Austriji a mlada se krstila u Trebinju, u hercegovačkoj Gračanici.

00:45

Srpska snajka iz Austrije udala se u narodnoj nošnji

Kurir.rs/ATV BL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track