AUUUU, KAKAV ZEMLJOTRES LJUDI! Oglasila se žena koja živi blizu epicentra: Prestravila se! Osetilo se i u KRAGUJEVCU I BEOGRADU
Foto: Facebook

GRAĐANI UZNEMIRENI

AUUUU, KAKAV ZEMLJOTRES LJUDI! Oglasila se žena koja živi blizu epicentra: Prestravila se! Osetilo se i u KRAGUJEVCU I BEOGRADU

Društvo -

Serija zemljotresa jutros je uzdrmala Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Prvi potres, koji je zabeležen u 4.06, imao je snagu od 5,3 stepena Rihterove skale, s epicentrom na granici BiH i Crne Gore, između Nikšića i Gacka.

Kako građani svedoče podrhtavanje tla osetilo se i Srbiji. Nakon prvog potresa, usledio je i niz slabijih zemljotresa.

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore saopštio je da je epicentar bio na pet kilometara od mesta Čarađe u opštini Plužine. Žarište je bilo na dubini od 14 kilometara.

Iz Zavoda navode da je zemljotres mogao da izazove izvesnu materijalnu štetu u epicentralnom području.

Na društvenim mrežama oglašavaju se korisnici iz sve tri zemlje, a sudeći prema njihovim tvrdnjama, potres je bio poprilično jak i mnoge je uspeo da probudi.

zemljotres
foto: Facebook

- Auuu kakav zemljotres ljudi - glasi jedna objava na društvenoj mreži X žene koja je napisala da živi na 28 kilometara od epicentra.

Ispod njene objave u kojoj je naglasila i da su svi dobro, ali da su još uvek uplašeni nizali su se komentari.

- Prestravila se, sama na petom spratu s decom - navodi se u prvom komentaru, dok u narednom stoji:

- Ja sam ga u Kragujevcu osetio. Kad pomislim koliko je daleko epicentar, nije mi svejedno. Osetilo se u Beogradu, veoma neprijatno. Ne smem da pomislim kako je kod vas.

Bonus video:

02:06

U SRBIJI IMA DOSTA TAČAKA NA KOJIMA SE MOGU DESITI RAZORNI ZEMLJOTRESI Mijatović o našem NAJGOREM potresu: Desio se 1456. godine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track