PROFESORA IZ GNJILANA ZVERSKI UBILI ALBANCI NA KUĆNOM PRAGU: Mučki ga udarali kamenicama i ŠIPKAMA, majčino srce nije izdržalo!
Foto: Profimedia

gnusni zločin

PROFESORA IZ GNJILANA ZVERSKI UBILI ALBANCI NA KUĆNOM PRAGU: Mučki ga udarali kamenicama i ŠIPKAMA, majčino srce nije izdržalo!

Društvo -

Slobodan (Bobi) Perić, profesor fizičkog vaspitanja iz Gnjilana, zverski je ubijen u Gnjilanu na dašnji dan, 17. marta 2004. godine, dok je branio kućni prag.

Razularena masa ga je, kako se navodi na Fejsbuk stranici Kosovo i Metohija, udarala metalnim šipkama i gazila do smrti. Dva sata nakon toga je ležao na asfaltu, sve dok nije izdahnuo.

Pogrom
foto: Profimedia

Niko od komšija Albanaca sa kojim je odrastao i živeo mu nije pritekao u pomoć. Ostao je mrtav na asfaltu u sred rodnog grada iz kojeg nije želeo da ode.

Nije bio oženjen i živeo je sa starom majkom. Njegova majka Anka je nakon doživljenih strahota ubrzo preminula.

Kosovo i Metohija, pogrom
foto: Printscreen/Youtube

U tekstu, koji su postavili na svojoj fejsbuk stranici, opisan je detaljno ovaj gnusni zločin:

Slobodan Bobi Perić
foto: Printskrin/Facebook

"Bilo je oko 16 sati, tek što je Slobodan, nakon završene nastave, došao automobilom iz Gornjeg Kusca, gde radi. Video je usput okupljanje Albanaca, pa se zabrinuo za svoju staru majku i požurio da u svojoj kući bude na sigurnom mestu. Rulja je, međutim, sa prepune ulice odjednom uletela u njegovo maleno dvorište, odgurala tek parkirani automobil na glavnu ulicu. Dok su jedni teatralno palili automobil, drugi su započeli besomučno kamenovanje kuće. Za 10 minuta kuća i lokal su bili demolirani. Dva člana porodice su se povukli na sprat kako bi izbegli kamenice. Napadači su ušli unutra, lomeći sve pred sobom. Štaviše, rušili su i delove zidova kuće. Zapanjuje iskazana snaga kojom ruše zidove. Slobodan se pojavio na spratu raskrvavljene, ali uspravne glave. Neki Albanci su proneli vest da je u rukama nosio pušku, bez municije - kako su rekli, a neki negiraju da je nosio pušku. Sišao je u dvorište prepuno ekstremista. Računao je da će negde dobiti lekarsku zaštitu. Umesto toga dočekan je udarcima sa svih strana, dok se njegova majka prikrila iza nekog bureta. Krvoločni napadači su ga propustili kroz špalir i udarali ga kamenicima, nogama, rukama, šipkama. Slobodan je difovac, diplomirao je na Fakultetu za fizičku kulturu, snažan je i izdržljiv. Od jakih udaraca je posrtao i ponovo ustajao. Izdržao je strašni linč. Onda je na 60-70 metara od kuće iznemogao, ponovo pao na asfalt. Gazili su ga i skakali po njemu. Kada je prestao da se miče, prekinuli su. Slobodan je ostao da leži u ulici u kojoj je odrastao. Egzekucija je završena nad nemoćnim čovekom pred oko 2.000 mladih Albanaca kojima je pokazano kakvu mržnju treba gajiti prema Srbima. Priča se da je Slobodan bio živ čitava dva sata posle linčovanja. Niko mu nije priša da mu pomogne. Izdahnuo je u najvećim mukama".

Bonus video:

00:27

TUKLI SU ME VIŠE OD POLA SATA, IZMEĐU SEBE PRIČALI NA ALBANSKOM: Baka Božana iz Severne Mitrovice o torturi koju je preživela

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track