OTAC ANGELINE OTKRIO DUGOROČNI CILJ FONDACIJE: Trenutno radimo na formiranju stručnjaka! Dior napravio haljinu po njenoj skici
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

OTAC ANGELINE OTKRIO DUGOROČNI CILJ FONDACIJE: Trenutno radimo na formiranju stručnjaka! Dior napravio haljinu po njenoj skici

Društvo -

U znak sećanja na tragično nastradalu devojčicu Angelinu Aćimović, kao i na sve žrtve nastradale 3. i 4. maja 2023. u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", Duboni i Malom Orašju, porodica Aćimović osnovala je fondaciju koja će nositi ime njihove ćerke - Angeline.

Haljine, po skicama Angeline, su napravili 16 poznatih srpskih dizajnera, ali se našao i svetsko poznati dizajner Dior koji je napravio dve haljine po skici Angeline.

Novinarka Kurira Tamara Stanković sanzala je misiju fondacije u razgovoru sa Angelininim ocem Anđelkom i njenom sestrom.

02:07

OTAC ANGELINE OTRKIO DUGOROČNI CILJ FONDACIJE: Trenutno radimo na formiranju stručnjaka! Dior napravio haljinu po njenoj skici

- U decembru mesecu imao sam prvi intervju u medijima, pa sam izrazio želju da se pojavi neko od kreatora i da oživi makar jedan Angelinin crtež, to bi nam puno značilo. Odjek je bio, za nas, neverovatan, javilo se preko 40 ljudi. Ti ljudi su punim srcem prihvatili i uradili po originalu, baš kako je Angelina nacrtala. Fondacija ima osnovni, dugoročni cilj, a to je da učinimo sve da se spreče ovakve tragedije u našem društvu. Da bi to ostvarili imamo i određeni plan. U fondaciji trenutno radimo na formiranju stručnih timova, kako bi i oni napravili plan i program.

Svako ko bude hteo da pomogne fondaciji, moćiće da kupi upravo neku od haljina koju su dizajnirali naši poznati dizajneri.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

00:41

Radovi na adaptaciji dela škole Vladislav Ribnikar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track