SRBIJA U MINUSU PRVOG DANA PROLEĆA! RHMZ se oglasio zorom, evo na šta upozorava! Pogledajte u kom je gradu jutros najhladnije FOTO
Arhivska fotografija, Foto: Mondo/Stefan Stojanović

VREMENSKA PROGNOZA

SRBIJA U MINUSU PRVOG DANA PROLEĆA! RHMZ se oglasio zorom, evo na šta upozorava! Pogledajte u kom je gradu jutros najhladnije FOTO

Društvo -

BEOGRAD - U Srbiji će danas biti pretežno sunčano, ponegde uz umerenu oblačnost, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab i umeren vetar, na istoku Srbije povremeno i jak severozapadni, uveče u slabljenju i skretanju na zapadni i jugozapadni, navodi se u prognozi.

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Najniža temperatura biće od minus dva do četiri, a najviša od 11 do 16 stepeni.

Oglasio se i RHMZ

Jutarnji mraz na 2 m visine danas (20.03.) se očekuje u većem delu Srbije, intenziteta od -3 do 0 °C, a sutra (21.03.) će biti lokalna pojava.

Na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije prizemni mrazevi očekuju se i u petak i subotu (22 - 23.03.).

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

U Beogradu će ujutru biti mraz, a tokom dana pretežno sunčano. Najniža temperatura biće od minus jedan do dva, a najviša oko 14 stepeni.

Muke zbog vremena

Očekivane biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih i osetljivih osoba, piše na sajtu RHMZ-a.

Oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima, osobama sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičarima. Reumatski bolovi su mogući kao meteoropatska reakcija, navodi RHMZ.

Vreme narednih dana

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Počelo proleće!

U sredu 20. marta u 04.06 časova počelo je proleće, a za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti istovremeno počinje jesen, saopštilo je Astronomsko društvo ''Ruđer Bošković''.

Na dan početka proleća Sunce u Beogradu izlazi u 05.40, a zalazi u 17.50, što znači da će obdanica trajati 12 časova i 10 minuta, a noć 11 sati i 50 minuta.

Na dan prolećne ravnodnevice obdanica i noć nisu jednake dužine, jer Zemljina atmosfera prividno uzdiže Sunce iznad horizonta, napominju iz Astronomskog društva ''Ruđer Bošković''.

Temperature jutros u Srbiji

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Kurir.rs/SĐP/Beta/RHMZ

Bonus video:

02:49

ČUVENI METEOROLOG NEMA LEPE VESTI! Todorović: Ovo je tipično proleće, leto će biti hladnije od prosečnog! Otkrio i kad će sunce

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track