"GLEDAM NOVI TREND NA INSTAGRAMU I NE ZNAM ŠTA DA MISLIM" Srbi šokirani zbog ovog fenomena na mrežama! Upozorili na opasnost FOTO
Foto: Shutterstock

oprez!

"GLEDAM NOVI TREND NA INSTAGRAMU I NE ZNAM ŠTA DA MISLIM" Srbi šokirani zbog ovog fenomena na mrežama! Upozorili na opasnost FOTO

Društvo -

Na društvenim mrežama pojavio se bizaran trend u kome se pojedine mlade majke snimaju i fotografišu dok doje decu, a onda taj sadržaj objavljuju upravo na TikToku ili Instagramu.

Naime, među ženama se često pokreće polemika oko teme dojenja. Jedna grupa podržava dojenje u javnosti, dok je druga osuđuje.

Međutim, mnoge žene su zgrožene zbog novog trenda koji je uhvatio maha te se o njemu pokrenula polemika i na društvenoj mreži X. Sudeći po reakcijama neki smatraju da je dojenje priroda stvar i da treba promovisati, dok drugi upozoravaju na opasnost zbog širenja ovakvih sadržaja.

- Gledam novi trend na Instagramu i ne znam šta da mislim - glasila je objava ispod koje su se nizali komentari korisnika:

- Dojenje je okej, ali o ovom snimanju i forsiranju po društvenim mrežama zaista ne znam šta da mislim.

dojenje
foto: Printscreen/Twitter

- Da razjasnimo, majka sam, smatram da je dojenje potrebno promovisati uvek i na sve načine, ali ovo ovde nije to u pitanju. Bolje da ne pričam ništa dalje - napisala je jedna majka.

Neki korisnici mreža tvrde i da je ovaj trend postojao i ranijih godina.

- Svi znaju da bebe sisaju. Sasvim normalna pojava, nista novo. A one se ponašaju kao da su izmislile dojenje beba - glasio je jedan od komentara.

Podsetimo, stručnjaci su više puta upozoravali da ovakav sadržaj može da se zloupotrebi te da se fotografije ili video-snimci majki koje doje mogu koristiti kao po*nografija.

Bonus video:

11:24

DOJENJE NIJE BAUK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track