SIRIJCI KOJI SU NA TIKTOKU TRAŽILI OTKUP ZA DANKU DANAS NA SASLUŠANJU: Tvrdili da je devojčica kod njih, jedan živi kod Sjenice!
Foto: FUP

hapšenje u bih

SIRIJCI KOJI SU NA TIKTOKU TRAŽILI OTKUP ZA DANKU DANAS NA SASLUŠANJU: Tvrdili da je devojčica kod njih, jedan živi kod Sjenice!

Društvo -

Bashar T, Zakuan T. i Muhamed T, uhapšeni su juče u akciji Federalne uprave policije BiH (FUP) kod Ilidže i Hadžića, a zbog sumnje da su na snimku na TikToku tvrdili da imaju informacije u vezi sa nestankom Danke Ilić, kako saznaje Kurir jedan od njih ima srpsko državljanstvo i prebivalište mu je u okolini Sjenice!

- Sva trojica uhapšenih su članovi jedne porodice, o ni će danas biti saslušani. INTERPOL Beograd izdao je poternicu samo za njima i akcija je obavljena uspešno - kaže izvor Kurira.

Oni se sumnjiče da su u TikTok prenosu tražili 50.000 evra, da otkriju lokaciju Danke Ilić, tvrdeći da je drže u podrumu, a izjavili su da su se "samo šalili".

Oni mogu da budu krivično gonjeni zbog uznemirenja javnosti, lažnih informacija, ako se utvrdi da je reč o šali.

BiH, hapšenje, Danka Ilić
foto: MUP Srbije

Akcija njihovog hapšenja je sprovedena u koordiniaciji Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, NCB Interpola Beograd, Ministarstva bezbednosti BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tjela Bosne i Hercegovine, NCB Interpola Sarajevo i Federalne Uprave policije Bosne i Hercegovine, koji su pokazali visok stepen profesionalnosti i brzo reagovali na informacije dobijene od srpskog MUP-a.

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta, od kada neprestano traje potraga u koju su uključene sve raspoložive snage MUP-a.

Najnovije vesti u vezi sa potragom za Dankom Ilić možete čitati na našem blogu uživo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track