Dačić brucošima: Biću premijer i kada diplomirate
Foto: Tanjug

Najlepše je sudentsko doba

Dačić brucošima: Biću premijer i kada diplomirate

Društvo -
Našoj zemlji su potrebni idoli kao što su matematičar Teodor fon Burg, sportisti kao što su Milica Mandić, Novak, Borovčanin... bolje je da ulaženo u takve vrednosti, nego u brzu zaradu i kratak život, odnosno kriminal, što su sada postali idoli

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je danas brucošima Megatrend univerziteta da će biti predsednik vlade i kada oni budu diplomirali, a da je obaveza njegovog kabineta da obezbedi radna mesta za svakoga u Srbiji.

U obraćanju 23. generaciji studenata Megatrenda, povodom početka nove akademske godine, Dačić je rekao da je Srbiji stalo do Evrope i evropskih vrednosti i da podsećanje na ono što nije Srbija uradila, kao što je rešenje pitanja Kosova, govori o tome da je i Evropi stalo do Srbije.

"Veliki zadatak Vlade Srbije je da za vas, koji završite unuverzitet, privatni ili državni, u zemlji ili inostranstvu, obezbedi radna mesta kako biste imali šta da doprinesete svojoj zemlji", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, za dva dana će ugostiti dobitnika Nobelove nagrade za ekonomiju Pola Krugmana, čija je teorija da u uslovima velike ekonomske krize država treba da obezbedi veliku potrošnju, a ne da, kako neki drugi tvrde, steže kaiš.

"Našoj zemlji su potrebni idoli kao što su matematičar Teodor fon Burg, sportisti kao što su Milica Mandić, Novak, Borovčanin... Bolje je da ulaženo u takve vrednosti, nego u brzu zaradu i kratak život, odnosno kriminal, što su sada postali idoli", rekao je premijer.

On je dodao da se Srbija, kada aktuelna vlada završi mandat, mora biti bez kriminala i da moraju biti otvorena mnoga radna mesta, jer je otvaranje svakog novog radnog mesta danas herojski uspeh.

Dačić je studentima ispričao kako je došao iz sela da studira u veliki grad, da je na Fakultetu političkih nauka imao prosek 10, ali da prosek ocena nije jurio, nego se to desilo i poručio im da je studentsko doba najlepše.

"Zato neki i studiraju po deset godina", rekao je u šali premijer. Dačić se osvrnuo i na to da je brucošima omogućeno da prvu godinu studija upišu bez plaćanja školarine, rekavši da bi bilo dobro da svako sledi primer rektora Megatrend univerziteta Miće Jovanovića i iz svog džepa izvade novac za dobro Srbije.

Jovanović je rekao da su među studentima tog unuverziteta i osvajač zlatne medalje u tekvondu Milica Mandić, evropski šampion u boksu, a sada državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin i drugi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track