"NIJE NEMOGUĆE DA OPET IMAMO SNEG U APRILU" Meteorolog Nedeljko Todorović: Natprosečne temperature do polovine meseca, A ZATIM...
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

"NIJE NEMOGUĆE DA OPET IMAMO SNEG U APRILU" Meteorolog Nedeljko Todorović: Natprosečne temperature do polovine meseca, A ZATIM...

Društvo -

Pred nama je još jedan sunčan i vrući period sa letnjim temperaturama koje će dostizati čak 31. podeok, što je karakterističnije za letnje nego za prolećne mesece.

Do kada će trajati ovakvo vreme proveravala je novinarka Kurir televizije Tamara Stanković u razgovoru s meteorologom Nedeljkom Todorovićem.

- Pa sunčano i toplo vreme ili natprosečno vreme zadržalo bi se narednih još jedno 7-8 dana, znači negde do, hajde da kažemo, 15. aprila. S tim da bi u drugom delu ove sedmice bio blagi pad temperature za 2-3 stepena. U suštini i bez padavina, znači pravo letnje vreme u aprilu - rekao je Todorović.

Prošle godine u ovo vreme nas je dočekao beli pokrivač. Da li možda možemo i ovog proleća očekivati sneg u nižim predelima?

- Pa mala je verotnoća, ali ja bih podsetio da je u prethodne tri godine u aprilu padao sneg , u Beogradu ga je prošle godine 5. aprila bilo skoro 20 centimetara. Ima nagoveštaja da u drugom delu aprila bude zahlađenje, dovoljno da očekujemo sneg u planinskim predelima. Još je neizvesno koliko bi bio taj pad temperature u odnosu na ove tople dane. U svakom slučaju to je samo nagoveštaj promene vremena u smislu pada temperature - zaključio je Todorović.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

16:23

VIKEND NIKAD TOPLIJI, U PONEDELJAK ŽUTA KIŠA HARA SRBIJOM! Metorolog upozorio: Ovog datuma Beograđani mogu da očekuju SNEG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track