"MLADA IMA TOLIKO ŽELJA ZA DEVOJAČKO VEČE DA 12 DRUGARICA TREBA DA SKUPE 1.200€" Devojke besne zbog troškova, daju i po 400€
Foto: Profimedia

papreno

"MLADA IMA TOLIKO ŽELJA ZA DEVOJAČKO VEČE DA 12 DRUGARICA TREBA DA SKUPE 1.200€" Devojke besne zbog troškova, daju i po 400€

Društvo -

U našoj zemlji je zavladao novi trend gde je uoči venčanja obavezna proslava devojačke večeri i to ne bilo kakvo slavlje već gala žurka koju organizuju i plaćaju mladine drugarice i kuma!

Iako većina drugarica sama želi da pripremi luksuznu proslavu ipak ima i onih devojaka koje zahtevaju od kume i prijateljica da organizuju sve i plate proslavu, a to neretko bude i papren iznos.

O ovom trendu pokrenula se i polemika na društvenoj mreži X gde su se neke korisnice požalile na iznose koje moraju da daju kako bi udovoljile budućim mladama i ulepšale im njen bitan dan.

- Devojačko veče po novom traje dva dana i održava se u iznajmljenoj vili s bazenom, drugaricine plate od 70.000 rsd koje to finansiraju na aparatu - navodi se u objavi koja je pokrenula lavinu komentara.

svadba, Bač, Dalibor Gajić, Ornela Gajić, mlada
foto: Youtube RTS Printscreen/Svadba iz mog kraja

- Momačko takođe. Znam jednu koja kumi priča sta hoće, a kuma u grupu na Vacapu prenosi. Mlada ima toliko želja da njenih 12 drugarica treba da skupe 1.200 evra, svaka po 100. Kad je jedna predložila da svaka od njih da do 50 evra, izbacili je iz grupe - piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

- Nije problem ni kako ni gde slave, ali da to moraju drugarice da plate...

Međutim, neki smatraju da devojačko veče i treba da plate drugarice.

- Pa dobro, devojačko i organizuju drugarice, kume, izvode buduću mladu u još jedan divlji provod pre braka... I do sad su plaćali... Bar što ja znam.. I za momačke isto - dodao je jedan korisnik.

Pojedini korisnici su se osvrnuli na to kako se nekada slavilo devojačko veče.

- Nekad, dok nismo imali sve te zapadne "vrednosti", devojačko se organizovalo u mladinoj kući, momačko u mladoženjinoj, da bi se u neko doba slavlja spojila tako što su mladini donosili venac ispleten od cveća, za mladoženjinu kapiju, vrata. Bio je to lep običaj - prisetili su se korisnici ove mreže:

- Kako je to meni dosadno zašto fino ne izađu u grad na neku svirku, gostovanje i lepo se provedu...Treba pare da daju na bazen i dekoricaiju, a niti će plivati, niti će popiti dekoricaiju, pare uzalud bačene...

venčanje, svadba
foto: Profimedia

Jedna devojka je dodala i da je pozvana na devojačko koje se održava u Barseloni.

- Moram da platim 400 evra za avionske karte i smeštaj i poklon mladoj.

Treba naglasiti i da kuma organizuje proslavu pored ovog troška ima i dodatni trošak oko svadbe što košta mnogo više od jedne plate.

Bonus video:

04:23

KOJE SU PROSEČNE CENE ZA ORGANIZACIJU JEDNE SVADBE? Bubanja: Samo restoran je 9.000 evra, a NEĆETE VEROVATI GDE ODE NAJVIŠE NOVCA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track