NAJVIŠI STEPEN UPOZORENJA ZA OVAJ DEO SRBIJE, "VREME JE VRLO OPASNO": Danas pljuskovi sa grmljavinom, biće grada i olujnog vetra
Foto: Zorana Jevtić

najnovije upozorenje rhmz

NAJVIŠI STEPEN UPOZORENJA ZA OVAJ DEO SRBIJE, "VREME JE VRLO OPASNO": Danas pljuskovi sa grmljavinom, biće grada i olujnog vetra

Društvo -

U Srbiji će danas biti oblačno i nestabilno vreme sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 22 do 30 stepeni, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

"U naredna dva sata na severu i jugozapadu Srbije ponegde sa slabom kišom", najavio je rano jutros RHMZ.

Na istoku i jugu će biti promenljivo sa sunčanim intervalima, a kiša i pljuskovi sa grmljavinom se očekuju u većem delu Srbije. Lokalno mogu biti intenzivniji sa pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. Najniža temperatura biće od 15 do 19, najviša od 22 na zapadu i severozapadu, do 30 stepeni na jugu i jugoistoku Srbije.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, nestabilno i svežije povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, koji u pojedini delovima grada mogu biti intenzivniji uz pojavu grada i jakog vetra u zoni pljuska. Najniža temperatura biće od 16 do 18, a najviša dnevna oko 23 stepen.

Upozorenje za područje Srbije na grmljavinske nepogode

"Do četvrtka se očekuje veoma nestabilno vreme sa intenzivnijim plјuskovima sa grmlјavinom, jakim i olujnim vetrom u zoni plјuska i lokalnom pojavom grada.

Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Za veći deo zemlјe izdat je narandžasti stepen upozorenja. Crveni (najviši) danas je izdat za istočnu Srbiju, a sutra i za jugoistočnu. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred", stoji u upozorenju RHMZ.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

Upozorenje za Beograd

"Danas i sutra na teritoriji Beograda nestabilno sa plјuskovima i grmlјavinom, koji u pojedinim delovima mogu biti intenzivniji sa pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni plјuska", upozorio je RHMZ.

Do petka nestabilno, uz pad temperature

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

"Do petka promenlјivo i nestabilno, mestimično sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih plјuskova. Dnevna temperatura se danas i sutra očekuje na severu i zapadu u intervalu od 21 do 26, a na jugoistoku i dalјe oko 30 stepeni. Na jugu zemlјe osvežiće tek u petak", najavio je RHMZ.

Upaljen crveni meteo alarm

Crveni meteo alarm zbog grmljavine danas je na snazi u Istočnoj Srbiji, a ovo upozorenje znači da je vreme vrlo opasno: Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

U ostalim delovim Srbije na snazi je narandžasti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, dok je zbog ovih nepogoda u Bačkoj, Banatu i na KiM upaljeno žuto upozorenje.

Bonus video:

01:10

TEŠKE POSLEDICE NEVREMENA U BEOGRADU! RHMZ izdao upozorenje i za naredni period

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track