Turisti iz Srbije koji ovog leta planiraju da odmor provedu na crnogorskom primorju trebalo bi da napune novčanike jer sucene veće nego prethodnih godina.

Naime, tradicionalno Budva i Kotor su skuplji od Bara, Porto Montenegra, Tivta, Herceg Novog i Ulcinja. Poznato je da su cene hrane, ali i smeštaja čak i duplo više u sezoni u odnosu na predsezonu, dok iznajmljivanje ležaljki uglavom košta isto.

Tako na primer iznamljivanje običnih ležaljki odnosno dve ležaljke i suncobran u Budvi košta od 10 evra, dok onaj najskuplji komplet ide i do čak 40 evra za dan! U ovom mestu piće na plaži košta od tri evra pa naviše kafa košta do 2,5 evra, a pivo od 2,3 do 3,9 evra.

whatsapp-image-20220731-at-9.42.31-pm-2.jpg
Ana Paunković 
foto: Ana Paunković

Kokteli koštaju od sedam evra pa naviše. Onaj ko bi želeo nešto da prezalogaji na plaži može da uzme picu koja košta od 10 do 14 evra.

Cene u crnogorskim marketima

Onaj ko svake sezone letuje u Crnoj Gori zna da manji marketi koji se nalaze blizu apartgmana u jeku sezone često podignu cene robe. Toalet papir pakovanje od deset rolni košta od 2,5 evra pa naviše, prašak za veš od šest evra pa naviše.

whatsapp-image-20220731-at-9.42.25-pm.jpg
Ana Paunković 
foto: Ana Paunković

Cena hleba se kreće od 0,7 evra pa naviše, dok voće i povrća zavisi od mesta gde pazarite.

Ovi iznosi šokirali su mnoge turiste koji su primetili ta povećanja u odnosu na prethodne sezone pa čak i u odnosu na prvu polovinu juna kada su kafa i piće na plaži duplo jeftiniji što znači da za mesec dana svi uglavnom povećaju cene. Ima i onih koji smatraju da su cene korektne i da nema velike razlike u odnosu na nas.

Bonus video:

Kurir TV ALEKSANDAR SENIČIĆ O LETOVANJU SRBA I NAJATRAKTIVNIJIM DESTINACIJAMA ZA LETOVANJE