Uganda uči od Srbije

Uganda uči od Srbije

Društvo -
Predstavnici Biroa za registarske usluge Ugande, Svetske banke i Međunarodne finansijske korporacije iz Kampale posetili Agenciju za privredne registre

BEOGRAD - Predstavnici Biroa za registarske usluge Ugande, Svetske banke i Međunarodne finansijske korporacije (IFC) iz Kampale posetili su danas Agenciju za privredne registre (APR), kao deo studijske posete upoznavanja rada Agencije i funkcionisanja registara, informacionog sistema i unutrašnje organizacije institucije.

Delegaciji iz Ugande biće .predstavljeni koraci koje je Agencija za privredne registre sprovela u reformi sistema registracije u periodu od 2004. do 2005. godine. Zahvaljujući rezultatima koje je Srbija postigla u ovoj reformi, Svetska banka je Srbiju proglasila 2006. godine svetskim TOP Reformatorom, dodaje se u saopštenju.

Svetska banka i Međunarodna finansijska korporacija u Ugandi sprovodi projekat institucionalnog i tehnološkog jačanja Biroa za registarske usluge, u čijoj su nadležnosti registracija kompanija i intelektualne svojine, kao i vođenje civilnih registara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track