Najnovije vesti

Stojiljković: Procesi protiv korupcije tek kad odu sa vlasti

Agencija za borbu protiv korupcije

Stojiljković: Procesi protiv korupcije tek kad odu sa vlasti

Društvo
Vrlo je indikativno to što se proces pokreće tek pošto neko više nije na vlasti. To je konstanta poslednjih 10 - 12 godina

BEOGRAD - Predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković izjavio je danas da je loše to što se nadležni organi usuđuju da pokrenu proces protiv nekog tek kada više nije na vlasti.

"Vrlo je indikativno to što se proces pokreće tek pošto neko više nije na vlasti. To je konstanta poslednjih 10 - 12 godina. Ne dovodim u pitanje ono što nove vlasti rade, ali to je nešto što ostavlja gorak ukus u ustima", rekao je Stoiljković povodom slučaja bivšeg ministra Olivera Dulića, osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja i korupciju.

Kako je naveo, kada stvar ne bude "politički naslonjena", nego tek kad počne da se reaguje na korupciju i protiv onih koji su na vlasti, to će biti pravi smer.Stoiljković je rekao da su i ranije otvarane afere, ali da su retko koji postupci završeni i pravosudno okončani.

On je naveo da je u borbi protiv korupcije potrebna duboka i radikalna promena."Neophodno je skloniti ruku sa javnih nabavki, proces finansiranja stranaka učiniti transparentnijim , a na čela javnih preduzeća staviti profesionalce i neophodno je kontrolisati poslovanje tih preduzeća", zaključio je Stoiljković za RTS.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...