Neće biti lako zaustaviti otpuštanja radnika
Foto: Kurir

Branislav Grujić

Neće biti lako zaustaviti otpuštanja radnika

Društvo -
Država je preuzela na sebe da u najkraćem roku izmiri dugovanja, da se izvrši kompenzacija tamo gde je moguće

BEOGRAD - Potpredsednik Nacionalnog saveta za privredni oporavak Branislav Grujić izjavio je jutros da neće biti lako zaustavljen trend otpuštanja radnika, ali da je mnogo važnije od toga da se podstakne trend zapošljavanja.

On je dodao da su privrednici i bankari pripremili mere kako da se reše nagomilani problemi srpske privrede i da će ove mere biti predočene na današnjem sastanku premijeru Srbije Ivici Dačiću.

Grujić je precizirao da na današnji sastanak sa premijerom idu sa predlogom koji treba da dobije apsolutnu podršku svih učesnika Nacionalnog saveta i da su to predlozi koji ništa ne koštaju mogu brzo da rasterete privredu.

"Mi ne tražimo nikakvu pomoć, mi tražimo promenu celog sistema. Nelikvidnost privrede je veliki problem, a veliki generator nelikvidnosti privrede je država. Država je preuzela na sebe da u najkraćem roku izmiri dugovanja, da se izvrši kompenzacija tamo gde je moguće", dodao je Grujić.

On je rekao da veliki problem privredi predstavljaju administrativne barijere, a najveći kamen spoticanja je Zakon o urbanizmu, kako i da su privrednici dali konkretne predloge kako da se on izmeni i da lakše dolaze do dozvola.

"Takođe, bankari su dali niz predloga kako da se dođe do kvalitetnog ambijenta za reprogramiranje određenih kredita", rekao je potpredsednik Nacionalnog saveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track