ZATAŠKALI TRAGOVE: Svedok ubijen zbog bunara sa zmijama

ZATAŠKALI TRAGOVE: Svedok ubijen zbog bunara sa zmijama

Društvo -
Isuf Azizi, Albanac koji je preživeo horor u bunaru punom zmija, ubijen je u maju 2009. pošto je pričao o stravičnim zločinima OVK

BEOGRAD - Jezivo.Isuf Azizi, odbornik Partije za demokratsko delovanje iz Oraovice kod Preševa, ubijen u maju 2009, bio je jedan od svedoka monstruoznog ubijanja Srba u bunaru punom zmija devedesetih godina na Kosovu.- Azizi je svojevremeno, kao vlasnik pumpi „Valoni petrol“, koje su postojale na Kosovu i na jugu Srbije, bio vrlo zanimljiv za članove OVK. Sumnjali su da sarađuje sa Srbima, pa su ga jednom prilikom doveli do čuvenog bunara sa zmijama, koji su inače koristili za mučenje Srba, i spustili ga dole. Naravno, to je bio metod zastrašivanja. OVK je od njega samo hteo novac i to je i dobio - otkriva Kurirov izvor. Kako dodaje, Azizi je nedugo posle rata na Kosovu počeo da priča o svemu što je preživeo, pa i o tom bunaru.- Zato su ga u maju 2009. i ubili - dodaje naš izvor.Podsetimo, Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, nedavno je za Kurir otkrio da ima saznanja da na Kosovu postoji još nekoliko svedoka u slučaju trgovine organima i monstruoznih ubistava.- Ime tog svedoka neću pominjati, on je govorio o bunaru punom zmija. Srbima su vezivali noge i spuštali ih naglavačke u taj bunar na čijem su dnu bile zmije, kako bi umrli u najtežim mukama - naglasio je Drecun.

Vukčević: Svaki svedok je dragocenTužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević kaže za Kurir da na Kosovu postoje svedoci koji jednostavno ne žele da pričaju s tužilaštvom u Beogradu jer žive u konstantnom strahu.- Nadamo se da će drugi koji se bave ovim istragama doći do tih svedoka. Mi smo im dali određene dokaze o svemu tome. Što se nas tiče, svaki svedok je dragocen, a očigledno je da na Kosovu postoji problem zaštite svedoka, što vam je uostalom pokazao i izveštaj Žan-Šarla Gardeta - kaže Vukčević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track