Dragan Đilas krši zakon!

Kurir ga raskrinkao

Dragan Đilas krši zakon!

Društvo -
Miroslav Mišković priznao vlasništvo nad Presom, dok očekujemo da će Agencija za borbu protiv korupcije ispitati zašto Đilas nije prijavio imovinu

BEOGRAD - Konačno!

Kurir je naterao Miroslava Miškovića, najbogatijeg Srbina, da prizna svoje laži i da otkrije da je vlasnik dnevnih novina Pres. Ovakav potez očekuje se i od njegovog poslovnog partnera u Presu Dragan Đilasa, budućeg lidera DS-a i gradonačlenika Beograda.

Dragan Đilas se još nije oglasio svojim priznanjem. Možda bi na taj potez mogla da ga podstakne Miškovićeva argumetacija, koji je rekao da je povlačenje iz Presa njegov "lični doprinos nastojanjima Vlade Srbije da kroz transparentne odnose u medijima i prestanak prikrivenog finansiranja i vlasništva uspostavi potpunu slobodu medija i odgovorno novinarstvo".

Đilasova izjava je mnogo važnija jer je on državni funkcioner, pa je morao da svoje vlasništvo u Presu prijavi Agenciji za borbu protiv korupcije, što do sada nije učinio. Verovatno zato jer su se mnoge firme koje je kontrolisala Demokratska stranka oglašavale u Presu nesrazmerno njihovom udelu na tržištu. Recimo, kako smo ranije pisali, Pres je dobio 20 odsto reklama Telekoma, a Kurir 13 odsto iako je prodati tiraž` Presa tri i po puta manji od Kurirovog?! A da ne govorimo o tome što je Đilasova Dajreket medija svaku četvtu reklamu dala Presu, svaku treću niskotiržanom tabloidu Blic, a Kurir koji je tiražniji od obe novine zajedno, svaku 15 reklamu.

Kako god, nadamo se da će državne institucije poput Agencije za borbu protiv korupcije u jako kratkom roku ispitati zašto Đilas nije prijavio imovinu. Agencija za brorbu protiv korupcije trebalo bi da sasluša Miskovića i Jelenu Krstović jer su njih dvoje izneli dokaze baš o tome da su Misković i Dragan Đilas kao suvlasnici zajendo upravljali Presom svih ovih godina.

Kompletan tekst možete da pročitate u dnevnoj novini Kurir u izdanju za 13. novembar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track