Dogovoreni uslovi ruskog kredita, uskoro o kamati
Foto: KURIR

Stiže milijarda

Dogovoreni uslovi ruskog kredita, uskoro o kamati

Društvo -
Ministar prirodnih resursa Milan Bačević kaže da je srpska vlada formirala tim za razgovore oko visine kamate. U timu biti Mlađan Dinkić i još jedan član iz Ministarstva finansija

BEOGRAD - Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević izjavio je večeras da su svi uslovi za dobijanje ruskog kredita od milijardu dolara dogovoreni, osim visine kamate o kojoj bi uskoro trebalo da se izjasni rusko ministarstvo finansija."Dogovoreno je sve osim jednog, a to je kolika će biti kamata na povučena sredstva i ocekujemo da se u toku ove sedmice, eventualno sledeće, rusko ministarstvo finansija izjasni o tom predlogu", rekao je Bačević za televiziju Vojvodine.

On je naveo i da je srpska vlada formirala tim za razgovore oko visine te kamate i da će u timu biti ministar finansija Mlađan Dinkić i još jedan član iz Ministarstva finansija. Bačević je rekao da postoje obećanja i dogovori, za sada u usmenoj formi, i podsetio da je potpisan protokol o povoljnijim uslovima, nego što bi bili uslovi zaduživanja kod neke druge komercijalne banke ili drugog komercijalnog kredita.

Prema njegovim rečima, 300 miliona dolara ruskog kredita popunilo bi ovogodišnji budžetski deficit, a povlačenje preostalih 700.000 dolara će biti realizovani u tri faze. Bačević, koji je jedan od potpisnika protokola zasedanja Srpsko- ruskog međuvladinog komtiteta za saradnju najavio je da bi narodni poslanici početkom decembra trebalo da odlučuju o davanju statusa nacionalnog projekta za gasovod "Južni tok".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja