Najnovije vesti

Snežna oluja za vikend!
Foto: KURIR

Stiže nevreme

Snežna oluja za vikend!

Društvo
Danas po podne i uveče širom zemlje očekuju se mećava i vetar sa udarima jačim od 20 metara u sekundi

BEOGRAD - Kijamet!
Sektor Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije upozorio je opštinske štabove da se za vikend očekuju povećane snežne padavine, kao i jak olujni vetar.

Načelnik tog sektora Predrag Marić rekao je da se jači sneg i vetar očekuju posebno u planinskim predelima i jugoistočnom delu zemlje.
- Sneg nas neće iznenaditi - rekao je on dodavši da se u centralnim delovima Srbije očekuju, prema prognozama meteorologa, manje snežne padavine, ali i jak vetar.
Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će u subotu posle podne i uveče u košavskom području i na planinama duvati jak, a povremeno i olujni vetar s udarima jačim od 20 metara u sekundi.

U noći između subote i nedelje, kao i u nedelju i ponedeljak, očekuje se formiranje i povećanje snežnog pokrivača, naveo je taj zavod u upozorenju na svojoj internet stranici. I u susednoj Crnoj Gori nadležne institucije su upozorene da tu državu za vikend očekuje veliko nevreme.Inače, na Kopaoniku je snežni pokrivač juče dostigao visinu do 20 centimetara, a temperatura je iznosila -9 stepeni.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...