Mladoženja robijaš: Burma je najmanja lisica

Venčanje u zatvoru Padinska skela

Mladoženja robijaš: Burma je najmanja lisica

Društvo -
Sudbonosno "da" D.G i B. G izgovorili su u sredu, 12. 12. 2012, u 12 sati, posle čega je mladoženja koji u tom zatvoru izdržava devetogodišnju kaznu zbog ubistva

BEOGRAD - Osuđenik D. G. (27) iz Bačke Palanke i njegova izabranica B. G. venčali su se u novom zatvoru u Padinskoj skeli koji je otvoren krajem 2011. godine.

Sudbonosno "da" izgovorili su u sredu, 12. 12. 2012, u 12 sati, posle čega je mladoženja koji u tom zatvoru izdržava devetogodišnju kaznu zbog ubistva, prokomentarisao burmu rečima: "Nisam video manje "lisice" u životu", rečeno je u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

D.G. je osuđen je na devet godina zatvora zbog ubistva. Veći deo kazne već je izdržao i uz primenu amnestije, na slobodu će izaći krajem 2013.

Građansko venčanje koje je obavila matičarka opštine Palilula Ivana Matić uz stihove Duška Radovića održano je u novom zatvoru u Padinskoj skeli koji je namenjen smeštaju osuđenih na visoke kazne zatvora - 30 do 40 godina, kao i onima sa nižim kaznama, ali problematičnim ponašanjem koje zahteva visok stepen obezbeđenja. To je bilo i prvo venčanje obavljeno u toj ustanovi.

Kako je iz Uprave prepričao ovaj lep događaj, mlada je tokom ceremonije bila vidno vesela i obučena u roze elegantnu haljinu do poda. Novopečeni bračni par upoznao se na časovima karatea, pošto su imali istog trenera i venčanje je planirano dugo.

Mlada je uzela prezime svog supruga i prva ga "nagazila", jer, prema narodnom verovanju, to znači da će ona "voditi glavnu reč u njihovoj kući".

.Venčanja, kako objašnjavaju u Upravi, nisu retka pojava u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija i odobravaju se svim osuđenicima koji podnesu molbu i izraze želju da se venčaju u zatvoru.

Pre zvaničnog zakazivanja neophodno je da osuđenik obavesti upravu zatvora o svojoj nameri i da navede ime budućeg supružnika, kao i imena kumova i datum venčanja. Potom uprava zatvora poziva matičara iz nadležne opštine koji dolazi u zatvor i zvanično sklapa brak.

Nakon venčanja, mladenci imaju pravo na bračnu posetu u trajanju od tri sata u "ljubavnoj sobi".Pored toga, redovno im sleduju četiri bračne posete godišnje.

Na "ludi kamen" u zatvoru pre pet godina stao je i Aleksandar Kristijan Golubović, ali pošto je po izlasku na slobodu, posle nešto više od godinu dana ponovo uhapšen, taj brak nije potrajao.

Pre četiri godine na suđenju u Specijalnom sudu optuženi (makro) zaprosio je devojku (oštećenu) usred sudnice, koja je tom prilikom ostala bez teksta, ali je kasnije prihvatila bračnu ponudu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track