Obustavljen štrajk u FAM farmu

Dogovor

Obustavljen štrajk u FAM farmu

Društvo -
Radnici su stupili pre nekoliko dana u štrajk tražeći isplatu zaostalih zarada od jula ove godine

KRUŠEVAC - Radnici kruševačkog FAM farma postigli su danas sporazum o prekidu štrajka, saopšteno je iz te kompanije. Predsednik sindikata "Nezavisnost" Dragoslav Jovanović izrazio je zadovoljstvo i odao priznanje vlasniku FAM farma, kompaniji "Tender" koja je, kako se navodi u saopštenju sindikata "Nezavisnost", reagovala veoma brzo i odgovorno i ispunila sve opravdane zahteve radnika.

"Obaveštavamo javnost da su prestali razlozi za dalji štrajk, jer je postignut sporazum o prekidu štrajka, tako da je odmah nastavljen rad u svim delovima preduzeća", istaknuto je u saopštenju. Radnici kruševačkog FAM farma stupili su pre nekoliko dana u štrajk tražeći isplatu zaostalih zarada od jula ove godine, kao i naknadu za prevoz. Pored toga, zaposleni su bili nezadovoljni i uslovima rada.

Kako je Tanjugu tada kazao direktor preduzeća Radmilo Živković, problemi u isplati zarada su postojali i ranije, ali su se oni rešavali tako što je FAM farm uzimao pozajmice. On je tada izrazio uverenje da će zarade radnicima, u dogovoru sa poslodavcem kompanijom "Tender", biti isplaćene do kraja godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track