Dačić: Kamere ne mogu da se potplate

Premijer pravda policiju

Dačić: Kamere ne mogu da se potplate

Društvo -
"Kamere su najbolji način prevencije, one ne mogu da se potplate", poručio je Dačić prilikom obeležavanja tri godine od osnivanja Vladine Agencije za bezbednost saobraćaja.

BEOGRAD - Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je građane da se ne ljute na policiju prilikom kontrole saobraćaja, ali da se ne ljute ni na kamere MUP Srbije koje su postavljene u tu svrhu.

"Kamere su najbolji način prevencije, one ne mogu da se potplate", poručio je Dačić prilikom obeležavanja tri godine od osnivanja Vladine Agencije za bezbednost saobraćaja.

On je građane pozvao da poštuju Zakon o bezbednosti saobraćaja, naglasivši da "moramo da nastavimo dalje zbog naše dece". "Svaki spaseni ljudski život je nagrada za sve vas", istakao je Dačić.

Prema njegovim rečima, ova Agencija nije formirana da bi se povećao broj agencija i drugih tela pri Vladi Srbije.

"Mi smo obećali da ćemo smanjiti broj agencija, ali svi smo se složili da je rad ove Agencije od izuzetnog značaja i da su evropski standardi takvi", ukazao je Dačić.

Šef Agencije Stojadin Jovanović je naveo podatak da je primenom Zakona o bezbednosti saobraćaja ove godine smanjen broj nesreća na našim putevima - broj poginulih za 50, a povređenih za više od 700 lica.

Stojadinović je dodelio i plakete zaslužnima za očuvanje bezbednosti na putevima.

Priznanje je dobila kondukterka u autobusu na liniji Pančevo-Beograd Grozda Lovrić, koja je, primetivši da je kolegi vozaču pozlilo za volanom, uspela da zaustavi vozilo ručnom kočnicom i pozove pomoć.

Nagradu je dobio i Novosađanin Srđan Stolić, koji je preuzeo kontrolu nad autobusom kada se u Sićevačkoj klisuri odlomila stena, probila šoferšajbnu i teško povredila vozača.

Plaketu je posthumno dobio i Vojin Kalanović, radnik Agencije za bezbednost saobraćaja koji je nedavno preminuo.

Svečanosti u Palati Srbija su, osim Dačića i Stojadinovića, prisustvovali i ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić, predstavnici Vojske Srbije, Beogradskog univerziteta i drugi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja