Zbog predstojećih praznika pojačane gužve na prelazima
Foto: Rojters

Zbog predstojećih praznika pojačane gužve na prelazima

Društvo -
Na Graničnom prelazu Horgoš, na granici Srbije i Mađarske, putnička vozila na ulazu u Srbiju čekaju do šest sati, iako je u tom smeru otvoreno šest traka

BEOGRAD - Auto-moto savez Srbije je danas upozorio da je, zbog predstojećih praznika, pojačan saobraćaj u gradovima i na svim važnijim putevima, na prilazima zimskim turističkim centrima i na graničnim prelazima.

Na Graničnom prelazu Horgoš, na granici Srbije i Mađarske, putnička vozila na ulazu u Srbiju čekaju do šest sati, iako je u tom smeru otvoreno šest traka, preneo je Auto-moto savez.

Na Graničnom prelazu Kelebija, takođe na granici Srbije i Mađarske, na ulazak u Srbiju čeka se 60 do 90 minuta. Na ulazak u Srbiju iz Hrvatske, na prelazu Batrovci, čeka se takođe od 60 do 90 minuta. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila čekaju oko 45 minuta.

Magla i sumaglica su i dalje u severnoj Bačkoj, Banatu, oko Sjenice, na području Zlaribora, duž reka i preko planinskih prevoja. Zbog vlažnih kolovoza i niske temperature, uprkos radu putara, postoji opasnost od poledice, najpre na mostovima i nadvožnjacima.

Mestimično ima zaostalog snega na planinskim putevima u okolini Bajine Bašte, Loznice, Valjeva, Užica, Vranja, Novog Pazara, Zaječara i Ivanjice.

Auto-moto savez podseća da, po novom pravilniku o upotrebi zimske opreme, sva vozila moraju na svim točkovima imati zimske pneumatike ako na kolovozu ima snega, leda ili poledice. Uz to, sva vozila van naselja moraju imati spremne lance.

Autoput E-75 kroz Srbiju sužen je na mostu preko Dunava kod Beške, kao i kod petlje "Požarevac". Na državnom putu Prijepolje-Granični prelaz Gostun, vozila kod tunela u Gostunu prolaze naizmenično.

Na "Ibarskoj magistrali" (put M-22) vozila od od Gukoša do Ugrinovaca prolaze naizmenično. Sužen je, zbog klizišta, i deo državnog puta I reda, deonica Prijepolje-Brodarevo u mestu Gračanica gde vozila takođe prolaze naizmenično. Na 15. kilometru magistralnog puta M-2, od Ribarića ka Rožaju, vozila kod Špiljana idu obilaznicom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track