DŽABE PISALA SKUPŠTINI: Poslanici razrešavaju Natu Mesarović

Njena nije jača

DŽABE PISALA SKUPŠTINI: Poslanici razrešavaju Natu Mesarović

Društvo -
Pismo neće uticati na izjašnjavanje u Skupštini, jer poslanici moraju da ispoštuju odluku Ustavnog suda i razreše je

BEOGRAD - Dosadašnji predsednik Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva Nata Mesarović obratila se pismom Skupštini Srbije u kome negira odluku Ustavnog suda Srbije da je član zakona po kom je izabrana suprotan Ustavu.

"U pismu se navodi da je njen izbor bio u skladu sa zakonom, da Ustavni sud nije mogao nikako da ga oceni kao suprotan Ustavu i da VSS nije mogao da predloži njeno razrešenje", rekao je predsednik parlamentarnog Odbora za pravosuđe Petar Petrović koji je potvrdio da je pismo stiglo u Skupštinu u ponedeljak.

"Mesarovićeva je pokušala da objasni da odluka USS nije bitna i da pretpostavljam, očekuje od Skupštine da je ne ispoštuje", rekao je Petrović i dodao da se Odbor o tom pismu neće ni izjašnjavati niti će ga dalje predstavljati poslanicima, jer to nije u obavezi. On ističe i da pismo neće uticati na izjašnjavanje u Skupštini, jer poslanici moraju da ispoštuju odluku USS i razreše Mesarovićevu.

List navodi da bi ova tačka dnevnog reda mogla da se nađe pred poslanicima za sedam do deset dana.

Petrović: O Nati Mesarović najdalje za 10 dana

Predsednik skupštinskog Odbora za pravosuđe Petar Petrović izjavio je danas da će republički parlament najdalje za desetak dana raspravljati o predlogu Vrhovnog saveta sudstva o prestanku funkcije Nati Mesarović.

Petrović je novinarima u Skupštini Srbiji rekao da bi za tačan datum rasprave trebalo pitati predsednika parlamenta Nebojšu Stefanovića, ali da on misli da će ta rasprava biti za najdalje desetak dana.

On je objasnio da je danas poslat zahtev Vrhovnom kasacionom sudu da se izjasni o predlogu odluke Vrhovnog saveta sudstva o prestanku funkcije Mesavorivić, posle čega će se o tome izjasniti i skupštinski Odbor za pravosuđe a onda i Skupština Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track