Bubalo: Prodaju Luke naredio državni vrh!

Propevao u policiji

Bubalo: Prodaju Luke naredio državni vrh!

Društvo -
Bivši ministar za privredu i privatizaciju Predrag Bubalo tvrdio u policiji da je odluka o privatizaciji „Luke Beograd“ doneta na najvišem državnom nivou i da je sve urađeno po zakonu

BEOGRAD - Vreme će pokazati šta je istina.Bivši ministar za privredu i privatizaciju Predrag Bubalo rekao je operativcima Radne grupe Uprave kriminalističke policije da u privatizaciji „Luke Beograd“ nije urađeno ništa nezakonito, saznaje Kurir.- On je tvrdio da je odluka o privatizaciji „Luke Beograd“ doneta na najvišem državnom nivou. Istakao je da su advokati pregledali dokumentaciju i da tu nije urađeno ništa nezakonito - kaže izvor Kurira iz MUP i dodaje da Bubalo nije bio pričljiv.Naš sagovornik dodaje da su juče pozvani na razgovor još neki učesnici ove privatizacije, a da bi danas trebalo da budu saslušani još neki manje bitni akteri afere“ Luka Beograd“.Predrag Bubalo bio je ministar za privredu i privatizaciju od 2004. do 2007. godine u vladi Vojislava Koštunice. U krivičnoj prijavi koju je Savet za borbu protiv korupcije podneo 2010. godine Višem javnom tužilaštvu zbog privatizacije „Luke Beograd“ Bubalu se stavlja na teret da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja.- Bubalo je propustio da obavesti vladu i predsednika vlade o stvarnoj vrednosti akcija „Luke Beograd“, koja, prema preliminarnoj proceni Instituta ekonomskih nauka iz juna 2005. godine, iznosi 22-23 evra po jednoj akciji - piše u prijavi.Umesto toga, Bubalo nije kontrolisao rad Akcijskog fonda i nije izvršio nadzor prodaje akcija, što je dovelo do toga da „Vorldfin S. A.“ iz Luksemburga preuzme 92,7 odsto akcija „Luke Beograd“ po ceni od 800 dinara po akciji, čime je državi naneta šteta od 21 milion evra.Jelisaveta Vasilić iz Saveta za borbu protiv korupcije potvrdila je za Kurir da je krivična prijava protiv Predraga Bubala, osim za „Luku Beograd“, podneta i u vezi s privatizacijom „Večernjih novosti“, ali nije mogla da iznosi detalje.

Bubalo: Pitajte nekog drugogPozvali smo Predraga Bubala kako bismo proverili da li je u policiji saslušavan u vezi s privatizacijom „Luke Beograd“, ali on nije bio voljan da odgovara na naša pitanja.- Samo vi pitajte te koji su vam dali tu informaciju - rekao je Bubalo i prekinuo vezu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track