OPREZ: Prodaju nam kravlji sir sa palminim uljem

Udruženje potrošača upozorava

OPREZ: Prodaju nam kravlji sir sa palminim uljem

Društvo -
Iz Makedonije je stigao sir na čijem pakovanju piše da je kravlji, a po sastavu je biljni. Udruženje traži i da se voda „mivela“ povuče iz prodaje jer njeno dejstvo nije ispitano

BEOGRAD - Pazite šta kupujete!Kravlji sir mlekare „Radovo“ iz Makedonije, koji se nalazi i na našem tržištu, sadrži visok procenat palminog ulja, što znači da nam oni prodaju biljni sir, a ne ekstra kravlji, kao što piše na ambalaži. Time direktno obmanjuju kupce, tvrde iz Udruženja potrošača Srbije koje je uradilo analizu sira.Predsednik ovog udruženja Goran Papović za Kurir kaže da je to klasična obmana i zahteva da se ovaj sir hitno povuče iz prodaje.- Čista prevara! Piše da je kravlji sir, a unutra palmino ulje. Dakle, jasno je da se radi o biljnom siru, a ne kravljem! Time su naši kupci dovedeni u zabludu - upozorava Papović.On dodaje i da Udruženje traži da se sa tržišta povuče „mivela voda zdravog srca“, koju preporučuje Udruženje za srčanu slabost Srbije navodeći da leči kardiovaskularne tegobe.- Ko je to analizirao i gde se to klinički ispitalo?! Sve dok se to klinički ne dokaže, mi zahtevamo da se „mivela sa srcem“ povuče iz prodaje - predlaže Papović.Iz makedonske mlekare „Radovo“ ne dovode u pitanje kvalitet sira, već kažu da je u pitanju pogrešna slika za sporno pakovanje.- Ovde je verovatno ubačena pogrešna slika, umesto za biljni, stavili su dizajn za mlečni sir, jer ilustracija slično izgleda. U svakom slučaju, kvalitet je neosporan - kažu u ovoj mlekari. (S. S.)

Udruženje ne postoji?!Kurir je pokušao da dođe do Udruženja za srčanu slabost, koje je preporučilo vodu „mivela“, ali bezuspešno.- Oni ne postoje. Nema ni sajta, ni telefona, jednostavno ih nema. Ko ih nađe, častimo ga - kaže Papović.Poslali smo pitanja „Miveli“ i Ministarstvu poljoprivrede, ali odgovore nismo dobili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja