Radulović: Otkriću kako su Mišković i Beko opljačkali C market!

Rasplet afere

Radulović: Otkriću kako su Mišković i Beko opljačkali C market!

Društvo -
Slobodan Radulović, bivši direktor „C marketa“, verovatno će biti svedok-saradnik u istrazi o privatizaciji ovog preduzeća koji će izneti detalje kako je firma prodata u bescenje

BEOGRAD - I deca su legalna meta.Slobodan Radulović, bivši direktor i direktan učesnik privatizacije „C marketa“, mogao bi da bude svedok-saradnik u slučaju prodaje ove firme Miroslavu Miškoviću i Milanu Beku, saznaje Kurir. Kako tvrdi dobro obavešteni izvor, policija privodi kraju istragu o ovoj spornoj privatizaciji, u kojoj akcionari tvrde da su oštećeni za 135 miliona evra, a Radulovićevo svedočenje moglo bi policiji da obezbedi čvrste dokaze protiv dvojca Mišković-Beko.Radulović, koji je u bekstvu jer je optužen da je oštetio „C market“ za oko 30 miliona evra, upozorio je marta 2011. godine EU da je prodaja „Delta Maksija“ belgijskom „Delezu“ pokušaj legalizacije kriminalom preuzetog „C marketa“. On je naveo i da je ova firma prodata u bescenje pod pritiskom vlade Vojislava Koštunice, kao i da mu je Dragan Jočić, ministar policije, pretio da će ga uhapsiti ako „C market“ proda „Merkatoru“.Bivši direktor „C marketa“ u dopisu koji je poslao našem listu istakao je da je Mišković više meseci pokušavao da ga ubedi da mu omogući da preuzme „C market“. Nudio mu je deset miliona evra, ali je on odbijao.- U proleće 2005. Mišković me je pozvao da mi kaže kako mi šalje svog novinara. Tako je 2. aprila kod mene došao novinar i rekao da je dobio informacije da se moje ćerke u Španiji bave proizvodnjom droge i da su članice velike kriminalne narko-mreže! Rekao je da će Pres, list čiji je vlasnik Mišković, ovo i objaviti. Bio sam šokiran da je spreman da ide toliko nisko, da mi napada decu i da je spreman da uradi sve kako bi me ubedio da mu predam „C market“ - navodi Radulović.

Radulović: Da bih im omogućio da kupe „C market“, Mišković i Beko su mi pretili da će mi uništiti ćerke
Radulović: Da bih im omogućio da kupe „C market“, Mišković i Beko su mi pretili da će mi uništiti ćerke

Prodaja dogovorena sa KoštunicomProdaja „C marketa“ dogovorena je memorandumom, koji su potpisali Beko, Radulović i Mišković u prostorijama „Eki investmenta“ Danka Đunića. Memorandum počinje ovako: „Na osnovu inicijative predsednika Vlade Srbije (Vojislav Koštunica, prim. aut.)...“ Predviđao je da Radulovićev „Primer C“ kupi akcije po ceni koju je obećala „Delta“ prilikom pregovora (300 evra, prim. aut.), da potom „Delta“ i „Laderna“ Milana Beka kupe „Primer C“, u odnosu 40 prema 60 odsto, a da nakon dve godine „Laderna“ akcije proda „Delti“. Posle memoranduma „Merkator“ povlači ponudu za „C market“, a „Ašmor“, koji je isto hteo da ga kupi, država diskvalifikuje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track