Srpsko oružje u Americi: Posao vredan 40 miliona dolara
Foto: Tanjug

Kapitalan posao

Srpsko oružje u Americi: Posao vredan 40 miliona dolara

Društvo -
Ukupna vrednost posla je 40.750 000 dolara, koji predviđa prodaju sportskog i lovačkog naoružanja fabrike "Zastava oružje" za komercijalno tržište SAD

BEOGRAD – Kompanija "Jugoimport - SDPR" zaključio je sa američkom kompanijom ''Senčuri Arms'' aneks glavnog ugovora i dva dodatna ugovora o prodaji sportskog i lovačkog naoružanja fabrike "Zastava oružje" za komercijalno tržište SAD.

Ukupna vrednost posla je 40.750 000 dolara. Ugovor je potpisao pomoćnik generalnog direktora "Jugoimporta" Nenad Miloradović.Miloradović je izjavio da je ta američka kompanija dugogodišnji partner "Jugoimporta" i da je pre oko dve godine potpisan sporazum o saradnji i inicijalni ugovor.

Glavni ugovor predviđa desetogodišnju saradnju u oblasti izvoza ovog tipa naoružanja, a ovo je druga godina u okviru koje se ugovor revidira u smeru povećanja obima izvoza.Miloradović je naveo da je "aneksom predviđena isporuka kompletnih proizvodnih kapaciteta 'Zastava oružja' u oblasti malog naoružanja do kraja ove godine, a zatim i u narednim godinama".

Direktor "Zastava oružja" Rade Gromović rekao je da je ta fabrika jedan od najvećih neto izvoznika u Srbiji i da je ugovoreni posao od oko 40 miliona dolara od kapitalnog značaja za stabilnost u poslovanju fabrike.

Gromović je podsetio da "Zastava oružje" izvozi lovačko i sportsko na više od 40 tržišta širom sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track