Srbi osnovali fan klub Kim Džong-Una!
Foto: Fejsbuk

Fejsbuk je čudo

Srbi osnovali fan klub Kim Džong-Una!

Društvo -
Stranica obiluje brojim Kimovim postovima i slikama iz svih segmenata društvenog života ovog lidera, uključujući i njegov nedavni susret sa bivšom NBA zvezdom Denisom Rodmanom

BEOGRAD – Mlađani i novopečeni lider najizolovanije zemlje na svetu Kim Džong-Un, koji je jutros zapretio raketnim napadom na SAD i američke baze na Pacifiku, ima svoj fan klub na Fejsbuku i to u Srbiji!Prema onom što se može saznati sa Fejsbuka, stranica je osnovana 30. maja prošle godine i dosad ima 1.036 fanova koji se dive liku i delu severnokorejskog lidera.Stranica obiluje brojim Kimovim i slikama iz svih segmenata njegovog društvenog života, uključujući i njegov nedavni susret sa bivšim NBA košarkašom Denisom Rodmanom. Na stranici postoji samo jedna slika Kimovog dede Kim Il-sunga, dok slika oca Kim Džong-ila uopšte nema.Stranica redovno prati sva dešavanja u ovoj dalekoj zemlji kao i aktuelnu krizu koja trese Korejsko poluostrvo, sa gomilom propagandnih poruka koje dolaze poslednjih dana iz ove daleke i izolovane zemlje.Fanovi imaju mogućnost da ostavljaju poruku na postove koje veličaju uspehe Severne Koreje posebno paradu, njenu vojsku i raketni program, a dominiraju i antiimperijalističke poruke sa nadama da će svi protivnici Severene Koreje biti sprženi.Ovo je inače prva fan stranica u vezi s Kim Džong–unom na srpskom, a posebno je interesantno koliko ovaj mladoliki, ali opasni lider zapravo ima obožavalaca u Srbiji, kojima je prema ostavljenim postovima Severna Koreja idealna zemlja, reda, sreće i bogatstva.

I Gadafijevi fanovi ima svoju stranicu

Eskalacija krize u Libiji krajem februara 2011 godine bila je povod da Srbi otvore i Fejsbuk stranicu podrške ubijenom lideru Libijske džamahirije Moameru Gadafiju.

Strannica dosada ima 74.976 fanova, a zanimljivo je, da je ona i dalje posle zbacivanja i ubistva Gadafija i dalje aktivna, gde članovi ostavljaju svoje linkove, komentarišu dešavanja u Libiji, ali i u svetu. Stranica obiluje brojnim slikama i snimcima uključujući i Gadafijevu likvidaciju.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track