Mrkonjić i Čepurin razgovarali o ekonomskoj saradnji
Foto: Fonet

Kredit od 800 miliona dolara

Mrkonjić i Čepurin razgovarali o ekonomskoj saradnji

Društvo -
Ministarstvo saobraćaja Srbije je saopštilo da su oni u sklopu predstojeće posete premijera Srbije Ivice Dačića Ruskoj Federaciji, razmotrili listu prioriteta planiranih radova za koje je namenjen novac

BEOGRAD - Ministar saobraćaja Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je da je veoma zadovoljan što će aktiviranjem ruskog kredita od 800 miliona dolara biti pokrenuta potpuna rehabilitacija železničke infrastrukture u Srbiji.

Time će se u najkraćem roku pokrenuti "novi razvojni ciklus, povećati broj zaposlenih, ubrzati protok robe i kapitala", rekao je Mrkonjić u razgovru s ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom.

Ministarstvo saobraćaja Srbije je saopštilo da su oni u sklopu predstojeće posete premijera Srbije Ivice Dačića Ruskoj Federaciji, razmotrili listu prioriteta planiranih radova za koje je namenjen novac.

Mrkonjić je obavestio ambasadora Čepurina o strategiji razvoja saobraćajne infrastrukture, modelima saradnje u svim vidovima saobraćaja, o početku realizacije ruskog kredita za rehabilitaciju železničke infrastrukture, dozvolama za prevoz, razvoju turizma.

Ambasador Čepurin je ocenio da Srbija treba da sarađuje sa svim zemljama i da je "za budućnost Srbije centralno i ključno životno pitanje razvoj infrastrukture".

Mrkonjić i Čepurin su izrazili zadovoljstvo rastom privredne saradnje, uz ocenu da "u skorije vreme može da bude višestruko povećana praktično u svim privrednim segmentima".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track