Završeno renoviranje operacionog bloka KBC Dragiša Mišović

Sanirane posledice požara

Završeno renoviranje operacionog bloka KBC Dragiša Mišović

Društvo -
KBC „Dragiša Mišović“ dobio nov prostor za operacije zahvaljujući velikoj donaciji američke vlade u iznosu od 700.000 dolara

BEOGRAD - Uspeh!Zahvaljujući donaciji američke vlade, rekonstrukcija zgrade Kliničko-bolničkog centra „Dragiša Mišović“, koja je uništena u požaru 2009. godine, izvršena je u rekordnom roku. Radovi su započeti zahvaljujući donaciji od 700.000 dolara, a završeni operacioni blok u toj zgradi juče su obišli Majkl Kirbi, ambasador SAD, Slavica Đukić Dejanović, ministarka zdravlja, Aleksandar Antić, predsednik Skupštine Grada Beograda, i Vera Dražić, gradski sekretar za zdravstvo. Direktor KBC „Dragiša Mišović“ prof. Radisav Šćepanović uručio je Majklu Kirbiju zahvalnicu za donaciju i pomoć u rekonstrukciji.- Rekonstrukcija operacionog bloka na trećem spratu biće nam veliki motiv da nastavimo i završimo i ostatak zgrade. Kad se završi, ovo će biti najbolja i najlepša bolnica u Beogradu - kaže Šćepanović.Američki ambasador Majkl Kirbi izjavio je da mu je bilo drago što je vlada SAD bila u situaciji da pomogne da radovi na obnovi bolnice počnu.- Ovo je prvi korak ka punoj rekonstrukciji Kliničkog centra i nadam se da će radovi na potpunoj rekonstrukciji biti završeni pre nego što odem iz Srbije - kazao je Kirbi.Za kompletan završetak radova potrebno je još oko sedam miliona dolara, a Aleksandar Antić je rekao da su u gradskoj kasi predviđena određena sredstva za ovu i narednu godinu, kao i da će se potruditi da se ta sredstva povećaju.

Ministarka: Hvala SAD!Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović zahvalila je vladi SAD i američkom narodu na donaciji i naglasila da se svi moraju angažovati da se ovaj prostor privede nameni.- Ovde se godišnje obavi više od 100.000 pregleda, preko 20.000 bolničkih tretmana i preko 10.000 operacija. Ove brojke se mogu i te kako uvećati kad se završi zgrada koja je izgorela u požaru - rekla je ministarka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track