SATERAN: Goran Ješić na udaru!
Foto: Dado Djilas

Visoki Funkcioner demokrata pod lupom državnih organa

SATERAN: Goran Ješić na udaru!

Društvo -
Policija ubrzano proverava Ješićeve poslove dok je bio prvi čovek Inđije; Istražuje se poreklo luksuznih nekretnina u Beču i Novom Sadu

BEOGRAD - Češljaju ga uzduž i popreko, ništa neće moći da sakrije.Potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić pod istragom je državnih organa zbog sumnjivih poslova koji su sklapani u Inđiji u vreme kad je vodio tu opštinu, a na proveri je i njegova imovina - stan u Beču i Novom Sadu.- Pod lupom je bukvalno sve - od poslova koji su sklapani u vreme kad je Ješić bio predsednik Skupštine opštine Inđija pa dok nije otišao s funkcije. Predmet istrage su i kupovina stana u Beču i Novom Sadu - kaže izvor našeg lista iz policije.Ješića, kako saznajemo, uveliko „češlja“ i Agencija za borbu protiv korupcije, a vanredna kontrola njegove imovine počela je 26. aprila, posle objavljivanja vesti u medijima da je kupio stan u Beču od 116 kvadrata, vredan oko 250.000 evra.- Postupak vanredne kontrole imovinskog izveštaja Gorana Ješića započet je 26. aprila i detalje samog postupka ne možemo otkrivati dok ne bude okončan - potvrđeno nam je u Agenciji.Sumnjivi tenderKurir je u proteklih nekoliko dana otvorio tri afere čiji je akter Goran Ješić - izgradnja regionalne kanalizacije u Inđiji, kupovina stana u Novom Sadu i tajni računi u Budimpešti koji su otvoreni na ime jednog od članova Ješićeve najbliže familije. Prilikom provere izgradnje regionalne kanalizacije u Inđiji otkriveno je da je Ješić, tada predsednik SO Inđija, oštetio budžet Srbije za oko dva miliona dolara gradnjom nerentabilnog i mnogo skupljeg sistema kanalizacije od onog koji je potreban takvoj opštini. Pored toga, nadležni sumnjaju i da je firmi „Letač“, koja je izvodila radove, namešten posao jer nisu imali bankarske garancije, što su morali da imaju po zakonu.Tajni računiPod lupom je i kupovina nekretnine u Novom Sadu 2004. godine, u elitnom naselju, po ceni od svega 41.000 evra, što je, prema rečima zaposlenih u novosadskim agencijama za nekretnine, apsolutno nemoguće. Ješić je pod istragom i zbog tajnih računa svoje ofšor firme u Budimpešti koja se vodi na drugo lice, člana njegove najbliže porodice.

Stan u ovoj zgradi Ješić nije prijavio
Stan u ovoj zgradi Ješić nije prijavio

Ješićeva žena suvlasnica firme♦ Supruga Gorana Ješića Ružica suvlasnik je firme „MMM Salaš“ sa udelom od 30 odsto. Ružica Ješić je i direktor pomenute firme, osnovane krajem decembra 2011. godine, a kao delatnost je navedeno ugostiteljstvo. Uvidom u APR vidi se da je pomenuta firma 2012. godinu završila s neto dobitkom od 1.544.000 dinara, a imala je tek četiri zaposlena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track