Ministarka: Građane će poslednje isključivati

Ministarka

Ministarka: Građane će poslednje isključivati

Društvo -
Prema njenim rečimja, stanovništvo će biti poslednje isključivano sa mreže, a čeka se analiza urađenog reprograma, stanje dugovanja privrede i preduzeća u restrukturiranju

ČAČAK - Ministarka energetike i zaštite životne sredine Zorana Mihailović, posetila je danas Čačak, gde je sa predstavnicima lokalne samouprave, rukovodstvom "Elektrodistribucije" i JKP za grejanje "Čačak", razgovarala o nasleđenim problemima iz prethodnog perioda u oblasti energetike i zaštite životne sredine.

Prema njenim rečima, to su problemi koji su vezani za izgradnju mreže, održavanje i finansiranje.

Mihajlović je naglasila da je na predlog ministarstva produženo trajanje reprograma duga prema Elektrodistribuciji, a u pojedinim delovima Srbije potrebno je da se to ponovo uradi.

Prema njenim rečimja, stanovništvo će biti poslednje isključivano sa mreže, a čeka se analiza urađenog reprograma, stanje dugovanja privrede i preduzeća u restrukturiranju.

"Imamo dogovor sa Ministarstvom finansija da ona preduzeća koja su sposobna da plaćaju, bez obzira što se nalaze u tom statusu, moraju izmirivati svoje obaveze", kazala je Mihailovićeva.

Što se tiče "Srbijagasa", ministarka je izjavila da se pod hitno mora krenuti sa njegovim reformisanjem, u interesu države, građana i privrede.

"Garancije treba da daje država, jer su to nadnacionalni projekti, a to što će Srbijagas postati profitabilno preduzeće, neće ugroziti izgradnju Južnog toka", naglasila je ministarka Mihailović.

Na pitanje novinara kako komentariše izjavu prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića da će uskoro doći do rekonstrukcije Vlade, Mihailovićeva je rekla da vlast ima ozbiljne probleme, kao što su implementacija sporazuma sa Prištinom, dobijanje datuma i novi set poreskih zakona.

Ćeka se slobodan trenutak kada će do rekonstrukcije zaista i doći, a mi u SNS ćemo uraditi vrednovanje svih direktora i ministara, a o tome će se razgovarati na sednici Glavnog odbora, istakla je ministarka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track