KIŠA U BOJI: U Beogradu pala žuta, a u Kragujevcu crvena kiša!
Foto: Rojters

Zanimljivo

KIŠA U BOJI: U Beogradu pala žuta, a u Kragujevcu crvena kiša!

Društvo -
Posredi je uobičajena pojava koja ne šteti zdravlju građana, kažu meteorolozi

BEOGRAD - Crvena kiša u Kragujevcu!

Ovoga puta kiša ne samo da nije zaobišla ovaj grad već je, kako javlja čitalac Kurira, bila crvena! Kragujevac je iz tog razloga jutros osvanuo prljav i u crveno cigla boji, a da bi to i pokazao naš čitalac je na Jutjub okačio i video-snimak.

U Beogradu je pala takozvana žuta kiša, za koju u Hidrometeorološkom zavodu Srbije kažu da je uobičajena pojava koja ne šteti zdravlju građana.

Vetar donosi sitan pesak i prašinu iz severne Afrike ka teritoriji gde je bilo oblaka i kiše, pa padavine spiraju te čestice koje padaju po krovovima, automobilima, drveću, rečeno je u RHMZ. Iz Zavoda dodaju da je ovakva pojava zabeležena i 17. maja i da se u Srbiji redovno događa, a zimi se može uočiti kao žuti sneg.

Inače, u Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, malo svežije vreme, mestimično s kišom, kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom, a više padavina se očekuje ujutru i pre podne.

Jutarnja temperatura će biti od 12 do 16, a najviša dnevna od 18 do 23 stepena Celzijusova. Vetar će biti slab do umeren zapadni i jugozapadni. U Beogradu će biti promenljivo oblačno i malo svežije, povremeno sa kišom, kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom.

http://www.youtube.com/watch?v=j7v2uGIV2A0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track