Akcioni plan za borbu protiv korupcije do kraja nedelje
Foto: Printscreen

Akcioni plan za borbu protiv korupcije do kraja nedelje

Društvo -
Najvažnije izmene dopunjene radne verzije Nacionalne strategije borbe protiv korupcije odnose se na republičke političke stranke, koje će ubuduće postati obavezan subjekat revizije Državne revizorske institucije

BEOGRAD - Do kraja ove nedelje Ministarstvo pravde i državne uprave objaviće tekst Akcionog plana koji prati Strategiju za borbu protiv korupcije, saopštilo je danas to Ministarstvo.

Prvobitno je najavilo da će tekst Akcionog plana biti gotov do 15. juna. Kako je saopšteno, juče je na sajtu Ministarstva pravde i državne uprave objavljena dopunjena radna verzija Strategije za borbu protiv korupcije koja sadrži preporuke članova Evropske komisije, kao i drugih struačnjaka iz EU i Srbije.

Najvažnije izmene dopunjene radne verzije Nacionalne strategije borbe protiv korupcije odnose se na republičke političke stranke, koje će ubuduće ukoliko se strategija usvoji, postati obavezan subjekat revizije Državne revizorske institucije.

Pored ostalih izmena i dopuna, unapređenim tekstom nacrta strategije, predviđa se i povećanje efikasnosti mehanizama za uzajamnu saradnju policije i tužilaštva prilikom istraga koruptivinih krivičnih dela. Ministarstvo je saopštilo da će u narednom periodu biti održana dodatna javna rasprava, na kojoj će domaća i stručna javnost imati priliku da diskutuje o dopunjenom tekstu Strategije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja