KONJEVIĆ POLJE: Crkva ostaje u Fatinom dvorištu!

KONJEVIĆ POLJE: Crkva ostaje u Fatinom dvorištu!

Društvo -
Osnovni sud u Srebrenici odbio je tužbeni zahtev Fate Orlovićsa zahtevom da se crkva, izgrađena u leto 1996. godine ukloni iz avlije Orlovića

SREBRENICA - Osnovni sud u Srebrenici odbio je tužbeni zahtev Fate Orlović iz Konjević-Polja protiv Zvorničko-tuzlanske eparhije i crkvenih opština Bratunac i Konjević sa zahtevom da se crkva, izgrađena u leto 1996. godine ukloni iz avlije Orlovića.

Ovo je potvrdio Hajrudin Halilović, predsednik Osnovnog suda u Srebrenici.

"Odbijen je tužbeni zahtev Fate Orlović. Ništa više o tome ne mogu reći. Šta i kako je u pitanju, koji su razlozi, ja ne znam", rekao je Halilović dodajući da Fata Orlović ima pravo žalbe na ovu odluku.

Presudu je donela sudija Teodora Petković, a suđenje su pratili predstavnici OHR i OSCE.

Podsetimo, Opšinski sud u Srebrenici je i 2010. godine odbio tužbeni zahtjev Fate Orlović za "utvrđivanje činjenica o postojanju vansudske nagodbe o izmeštanju pravoslavne crkve iz njenog dvorišta".

Osporeno je da su se advokat Fate Orlović Fahrija Karkin, s jedne, i tadašnji predsednik Vlade RS Milorad Dodik, njegov savetnik Miladin Dragičević i episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda, s druge strane, 11. januara 2008. godine nagodili da se crkva iz dvorišta ukloni čim bude osiguran novi prostor za njenu gradnju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track