Najnovije vesti

Lošiji rezulatati završnog ispita nego lane

Lošiji rezulatati završnog ispita nego lane

Društvo
17:52h
Na završnom ispitu osmaci su ove godine postigli slabije rezultate nego prošle godine, i prosečna ocena iz srpskog jezika je 10,79 a iz matematike 9,98

BEOGRAD - Na završnom ispitu osmaci su ove godine postigli slabije rezultate nego prošle godine, i prosečna ocena iz srpskog jezika je 10,79 a iz matematike 9,98, saopštilo je Ministarstvo prosvete na osnovu preliminarnih rezultata.

Ovogodišnja izlaznost na završni ispit bila 98,63 odsto, ističe resorno ministarstvo i navodi da je prošle godine prosečna ocena iz srpskog jezika bila je 13,27, a iz matematike 10,44.Učenici će predavati popunjene liste želja sa odabranim školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima 26. i 27. juna 2013. godine u matičnim školama.

Raspored učenika po školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima biće objavljen 7. jula, a upis učenika u prvom upisnom krugu je 8. i 9. jula. Učenici će moći da predaju listu želja za drugi upisni krug 9. jula, a konačni raspored učenika po školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima u drugom upisnom krugu biće objavljen 11. jula, a 12. jula je upis učenika u drugom upisnom krugu.U srednjim školama ima skoro 80.000 mesta, dok je osnovnu školu završilo 70.385 đaka.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track