Telo male Tijane dopremljeno u Beograd!

Tuga

Telo male Tijane dopremljeno u Beograd!

Društvo -
Sahrana male Tijane obaviće u nedelju, 21. jula, na beogradskom groblju Lešće, a opelo će držati episkop hvostanski Atanasije Rakita, kao i lokalni paroh

BEOGRAD - Kovčeg sa posmrtnim ostacima male Tijane Ognjanović, koja je 15. juna preminula u bolnici u Hjustonu ne dočekavši novo srce, stigao je danas u Srbiju. Istim avionu doleteli su i njeni roditelji Nebojša i Jelena Ognjanović iz Hjustona.

Telo male Tijane Ognjanović dopremljeno je oko 14.časova redovnom linijom iz Ciriha. Posle završenih carinskih formalnosti roditelji su preuzeli Tijanino telo odakle je pogrebnim vozilo prebačena prvo na Novo Groblje de su završene se formalnosti oko sahranjivanja.

Posle završene papirologije telo je prebačeno na groblje Lešće ,gde će se obaviti sahrana u nedelju 21.jula. Prema prvim informacijama opelo za preminulu Tijanu će držati episkop hvostanski Atanasije Rakita, kao i lokalni paroh.

Maloj Tijani pre šest godina otkriven je redak oblik restriktivne kardiomiopatije i od tada je lečena na Institutu za majku i dete. Roditelji su u međuvremenu pokrenuli akciju prikupljanja novca za transplantaciju srca.

Borba da Tijana dobije novo srce je probudila i pokrenula čitavu Srbiju i novac za odlazak u Hjuston je prikupljen. Početkom aprila u pratnji roditelja Tijana je otputovala u Hjuston.

Početkom jula Tijani je počelo da se pogoršava stanje. Operisana je i lekari su joj ugradili i veštačku pumpu. Nažalost, u noći između nedelje i ponedeljka došlo je do naglog otkazivanja organa i njen život se ugasio u ranim jutarnjim časovima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track