TUGA: Naša Tijana u kovčegu stigla kući, danas sahrana
Foto: Fonet

Devojčicino telo dopremljeno iz SAD

TUGA: Naša Tijana u kovčegu stigla kući, danas sahrana

Društvo -
Sa aerodroma na Novo groblje prebačeni posmrtni ostaci Tijane Ognjanović, a nakon toga u kapelu na Lešću, gde će danas biti sahranjena

BEOGRAD - Tužni povratak porodice Ognjanović.Avion sa posmrtnim ostacima Tijane Ognjanović (8), devojčice koja je ujedinila Srbiju, doputovao je juče u 14 časova na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“!Opelo služi Atanasije RakitaKovčeg u kojem je Tijanino telo transportovano iz bolnice u Hjustonu, gde je prethodna tri meseca čekala na transplantaciju srca, sa aerodroma je prebačeno na Novo groblje, a nakon toga u kapelu groblja na Lešću. Istim avionom u Srbiju su doputovali i njeni neutešni roditelji.- Trebalo je prvo obaviti birokratski deo posla, zatim zameniti taj improvizovani sanduk u kojem je telo devojčice dopremljeno iz Amerike i malu dušicu smestiti u drveni kovčeg koji su izabrali roditelji - saznaje Kurir od izvora iz pogrebne službe.Opelo na sahrani male Tijane održaće se danas u 11 časova u prisustvu lokalnog paroha i episkopa hvostanskog Atanasije Rakite, a očekuje se i prisustvo velikog broja građana koje je dotakla tužna priča bolesne devojčice.Čekala od aprilaPodsetimo, njoj je u drugoj godini života dijagnostikovan redak oblik restriktivne kardiomiopatije, nakon čega je lečena na Institutu za majku i dete. Da bi došla do novog srca, trebalo je prikupiti 710.000 dolara, koliko je koštala operacija u jednoj od najprestižnijih klinika u Hjustonu. Apelu za pomoć odazvao se veliki broj ljudi i novac je ubrzo sakupljen.Devojčica je čekala na novo srce od aprila, kad je u društvu roditelja i medicinskog tima otputovala u Ameriku, ali je početkom meseca njeno stanje počelo da se pogoršava. Ubrzo nakon toga Tijana je operisana i poslednje dve nedelje života živela je zahvaljujući veštačkoj pumpi. Nažalost, organi su počeli da joj otkazuju i u ranim jutarnjim časovima između nedelje i ponedeljka je preminula.

Poslednje pripreme... Vozilo u kojem je telo sa aerodroma dopremljeno na groblje
Poslednje pripreme... Vozilo u kojem je telo sa aerodroma dopremljeno na groblje

U kući tuga i mukU kući porodice Ognjanović muk. Tamo je naša ekipa juče zatekla nekoliko članova rodbine, ali nisu imali snage da razgovaraju s nama.- Molimo vas da nas razumete, u ovom trenutku nismo u stanju da vam bilo šta kažemo - rekao je jedan od rođaka porodice Ognjanović i ušao u kuću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track