RRA odložio dodelu nacionalne frekvencije

Nova sednica u petak

RRA odložio dodelu nacionalne frekvencije

Društvo -
Savet RRA nije danas doneo odluku o dodeljivanju nacionalne televizijske frekvencije koja je ostala upražnjena gašenjem Televizije Avala

BEOGRAD - Savet RRA nije danas doneo odluku o dodeljivanju nacionalne televizijske frekvencije koja je ostala upražnjena gašenjem Televizije Avala, a za koju su konkurisali telvizija Nova i Kopernikus Svet plus 3, već će o tome odlučivati na sednici u petak.

Izvršni direktor RRA Dragan Lukić objasnio je posle sednice, koja je bila zatvorena za javnost, da je Savet tog regulatronog tela završio raspravu, ali da su članovi insistirali na tome da priložena dokumentacija još jednom bude proučena, zbog čega će se o dodeljivanju nacionalne televizijske frekvencije odlučivati na sednici u petak.

Savet Republičke radiodifuzne agencije izrekao je danas meru upozorenja televiziji Pink, zbog kršenja Zakona o radiodifuziji, Zakona o javnom informisanju i Kodeksa o ponašanju emitera i zahtevao od te televizije da smesta prestane sa kampanjama protiv bilo koga i korišćenja uvredljivih izraza.

Prethodno je, podsetimo, sednica zakazana za 23. jul odložena zbog nepredviđenog odsustva nekoliko članova tog tela, a prisutni članovi su odlučili da je za donošenje tako važne odluke, kao što je dozvola za nacionalnu frekvenciju, potrebno da budu prisutni svi članovi Saveta.

Prijavu za nacionalnu frekvenciju dostavile su TV "Nova" i TV "Kopernikus Svet plus 3", čije su prijave bile potpune i blagovremene.

Za regionalno pokrivanje konkurisali su TV "Jedinstvo" i "TV NP" iz Novog Pazara, TV "Telemark" iz Čačka, "Moja TV" iz Beograda i "Radio" M iz Knjaževca.

Savet RRA obavio je razgovore sa predstavnicima kandidata, a odluka će biti doneta na osnovu procene poslovnog uspeha kandidata, gledanosti TV stanice, iskustva u oblasti radiodifuzije i pretežne delatnosti, stimulacije razvoja domaće radiodifuzije, garancije stanice doprinosu većem kvalitetu i raznovrsnosti programa.

Vrednovaće se i ponašanje podnosioca prijave, transparentnost vlasničke strukture i porekla kapitala, kao i sprečavanje otvorenog ili prikrivenog nametanja preovlađujućeg uticaja na javno mnenje u oblasti radiodifuzije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track