Stefanović čestitao prvo mesto studentkinjama IT
Foto: Marina Lopičić

Priznaje našim studentima

Stefanović čestitao prvo mesto studentkinjama IT

Društvo -
Predsednik Skupštine Srbije čestitao je danas studentkinjama Informacionih tehnologija iz Srbije osvajanje prvog mesta na prestižnom međunarodnom takmičenju Majkrosofta

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović čestitao je danas studentkinjama Informacionih tehnologija iz Srbije osvajanje prvog mesta na prestižnom međunarodnom takmičenju Majkrosofta.

U čestitki se navodi da je njihova pobeda potvrda i dokaz kvalitetnog obrazovanja koje su stekle, ali i pobeda njihovih mentora, izuzetnih pedagoga, koji su umeli da prenesu neophodno znanje i svoje studente uvedu u svet informacionih tehnologija.

"Strateški prioritet Srbije je da se poveća broj visokoobrazovanih ljudi koji raspolažu savremenim, modernim znanjima. Verujem da ćete i vi Srbiji dati najkvalitetniji doprinos, jer su informacione tehnologije budućnost naše zemlje", naveo je predsednik parlamenta.

Tim iz Srbije osvojio je prvu nagradu u oblasti kreiranja softvera i aplikacija za promovisanje zdravog života kroz fizičku aktivnost. Pobednički tim od četiri studentkinje sa Fakulteta informacionih tehnologija beogradskog Univerziteta Metropolitan čine Jovana Kovač, Ana Roić, Jelena-Marina Bradarić i Maša Pejčić.

Ovom timu prvo mesto je donela Windows 8 aplikacija za mobilne telefone "Playground" (igralište), koja ima za cilj da nastavnicima fizičkog vaspitanja i njihovim učenicima prikaže šest različitih igara koje promovišu fizičku aktivnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track