Čudo je što je grana kestena promašila desetoro dece koja su se igrala ispod njega, kaže Nišlijka Slavica Stojanović

NIŠ - Samo pukom srećom niko nije povređen.
Na košarkaško igralište puno dece u centru Niša, u Ulici generala Tranijea, juče oko 18 časova pala je ogromna grana kestena. Na svu sreću, nijedno dete nije povređeno, već je samo stradao jedan stari automobil koji se nalazio na parkingu. Očevici kažu da je na igralištu bilo desetoro dece pa je gotovo neverovatno da niko nije povređen.

- Samo čudom neko nije ostao mrtav. Prolazila sam tom ulicom kad sam čula strahovit prasak i videla kako jedna grana, veličine čitavog stabla, pada na igralište puno dece. Digla se prašina, deca su vrisnula, ja sam im pritrčala i videla da su se, srećom, samo preplašili, a da je stradao samo jedan auto, koji je ostao pod granom. Pravo je čudo da je grana promašila desetoro dece koja su se u tom trenutku igrala ispod kestena - kaže Nišlijka Slavica Stojanović.

Slobodan Đorđević, rukovodilac sektora „Zelenilo“ u komunalnom preduzeću „Gorica“, saopštio je da njihove odgovornosti u ovom incidentu nema.

- Naše ekipe su i u toku zime i letos obavile redovnu rezidbu. Tada smo pregledali grane i ustanovili da je ovaj kesten potpuno zdrav. Niko nije mogao da pretpostavi da će grana pasti, ali nažalost, takve stvari se dešavaju i to niko ne može sprečiti. Naši ljudi su odmah izašli na teren i uklonili otpalu granu - rekao za Kurir Đorđević.U vreme ovog događaja nije bilo ni jačeg vetra, pa nema objašnjenja zbog čega se grana odlomila.

(D. T. - M. M.)

Grane ubile troje

Troje Nišlija već je stradalo od grana koje su na njih pale. Pre sedam godina poginuo je Todosije Stamenković (71), na koga je, dok je vozio bicikl, pala grana u parku na Trgu Stevana Sinđelića. Slična tragedija dogodila se i 2010, kad su stradale Gordana Mitrović (62) iz Niša i njena desetogodišnja unuka Kristina Milenković iz Knez Sela. Na njih je u dvorištu Pantelejske crkve pala grana lipe.